Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Stele si decoratii de Ziua Nationala, pentru medicii care lupta cu pandemia de coronavirus. Raed Arafat, cavaler al Meritului Sanitar

Postat la: 01.12.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Medicul Raed Arafat a fost decorat de presedintele Klaus Iohannis cu Ordinul si Medalia Merit Sanitar in grad de Cavaler. Au mai fost decorati seful SMURD Bucuresti, Bogdan Oprita, fostul manager al Institutului Fundeni, Carmen Orban, sefa de la Spitalul Gerota din Capitala, Alida Moise, dar si alti medici.

Presedintele Klaus Iohannis a semnat Decretul nr. 940 din 25 noiembrie 2020 privind conferirea Ordinului si Medaliei Meritul Sanitar. Decoratiile au fost acordate "cu prilejul Zilei Nationale a Romaniei, in semn de apreciere pentru implicarea si profesionalismul de care au dat dovada, pentru efortul important depus in contextul masurilor de combatere a pandemiei COVID-19, in cadrul Ministerului Afacerilor Interne", potrivit textului decretului prezidential.

Cine sunt medicii decorati de Klaus Iohannis de Ziua Nationala

1. Doctorul Bogdan Oprita a primit Ordinul Meritul Sanitar in grad de Ofiter. Orpita este unul dintre cei mai cunoscuti medici in medicina de urgenta. El este medic sef UPU-SMURD Bucuresti si purtator de cuvant al Spitalului de Urgenta Floreasca din Capitala. Bogdan Oprita este Medic Sef UPU-SMURD Spitalul Floreasca Bucuresti si purtator de cuvant al Spitalului Floreasca

2. Medicul Claudia Mahu a primit Ordinul Meritul Sanitar in grad de Cavaler. Este medicul desemnat sef de sectie, medic primar medicina interna, specialist gastroenterologie, competenta endoscopie digestiva la spitalul Gerota, unitatea medicala devenita, acum cateva luni, un focar de infectie cu noul coronavirus.

3. Medicul Alida Moise, imputernicit Director general Spitalul Gerota, a primit Ordinul Meritul Sanitar in grad de Cavaler . Era sefa sectiei ATI a spitalului cand s-a contaminat cu noul coronavirus adus de un fost politist care se prezentase la spital fara sa spuna ca a fost in strainatate. La un moment dat o stire falsa a anuntat ca medicul Alida Moise a murit din cauza COVID-19. Este medic primar A.T.I., competenta in terapia durerii, managementul serviciilor de sanatate, doctor in stiinte medicale.

4. Tot cu Ordinul Meritul Sanitar in grad de Cavaler, a fost decorat si seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta din Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

Este un medic roman de origine palestiniana, nascut in Siria, specializat in anestezie-terapie intensiva. A crescut in Nablus, Cisiordania, iar la varsta de 16 ani (in 1981) a emigrat in Romania pentru a studia medicina. In septembrie 1990 a inceput sa puna bazele Serviciulului Mobil de Urgenta Reanimare si Descarcerare (SMURD) la Targu Mures, devenit ulterior serviciul medical national de interventie rapida conform wikipedia. A infiintat serviciul SMURD. In 2012 a fost ministru al Sanatatii pentru o luna. A mai fost decorat in anul 2003 a primit Ordinul National "Pentru Merit" in gradul de Cavaler de catre presedintele Ion Iliescu, pentru intreaga activitate stiintifica si de cercetare, pentru contributia deosebita la dezvoltarea si promovarea tehnologiei informatiei si comunicatiilor in Romania. La 31 decembrie 2005 Raed Arafat a fost decorat de catre Traian Basescu, presedintele Romaniei, cu Ordinul National "Pentru Merit" in grad de Ofiter, ca recunoastere a eforturilor depuse in salvarea oamenilor la inundatii si pentru eforturile depuse zi de zi pentru salvarea vietilor a numerosi roman.

5. Medicul Carmen Orban, fostul manager al Institutului Fundeni, primit Ordinul Meritul Sanitar in grad de Cavaler. Acum este sefa unui grup privat de sanatate. Carmen Orban este medic la Institutul Fundeni din Bucuresti.

De asemenea, au mai primit Ordinul Meritul Sanitar in grad de Cavaler, cu insemn pentru militari:

- Colonelul Dogeanu Laurentiu-Dumitru Marius-Daniel;
- Colonelul Petre Vasile Rares;
- Locotenent-colonel Stroescu Nicolae Nicolae-Joe.

Plutonierul adjutant sef Popovici Dumitru Teodor-Ioan si plutonierul Strainescu Ilie Costel-Ionut au primit Medalia Meritul Sanitar clasa a III-a cu insemn pentru militari.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE