Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Statuia Mica Sirenă din Copenhaga, numită „peşte rasist"

Postat la: 05.07.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Cuvintele „peşte rasist" au fost scrise la baza statuii „Mica Sirenă", unul dintre simbolurile Danemarcei, care marchează celebrul basm cu acelaşi nume al lui Hans Christian Andersen, scrie The New York Post.

Poliţia a declarat că nu a identificat persoanele care au vandalizat statuia realizată în urmă cu 107 ani. Mica Sirenă este unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din Copenhaga, având peste un milion de turişti în fiecare an. Nu este prima dată când este vandalizată, anterior fiind victima activiştilor care militează împotriva uciderii balenelor şi a celor pro-democraţie. În două rânduri, Mica Sirenă a fost decapitată în semn de protest.

„Considerăm că este un act de vandalism şi am început o anchetă", a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei din Copenhaga. Protestatarii cu mişcarea Black Lives Matter din întreaga lume s-au raliat în ultimele luni împotriva statuilor unor persoane istorice care au jucat un rol în opresiunea rasistă, cum ar fi comercianţii de sclavi şi coloniştii.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE