Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Statistica importanta: 1 din 50 de oameni a avut Covid de la inceputul infectarii globale. Pandemia nu se incheie ci accelereaza!

Postat la: 29.04.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Aproximativ 150 de milioane de oameni din intreaga lume au fost diagnosticati cu COVID-19 de la descoperirea noului coronavirus, la finalul anului 2019, in China. Pan American Health Organization avertizeaza ca pandemia nu se incheie, dimpotriva, accelereaza.

Pana in prezent, potrivit datelor Universitatii Johns Hopkins, 149,24 de milioane de oameni din intreaga lume au fost contaminati cu SARS-CoV-2. Acest lucru inseamna ca aproximativ 1 din 50 de oameni de pe planeta a contractat coronavirusul. Numarul infectiilor la nivel global creste in medie cu 800.000 pe zi. Bilantul global al deceselor este de 3,14 milioane.

"Aceasta pandemie nu doar ca nu s-a incheiat, dar accelereaza", a spus Carissa Etienne, sefa Organziatiei Panamericane pentru Sanatate (PAHO). Ea a precizat ca accesul echitabil la vaccinuri si masurile de prevenire a raspandirii infectiei sunt cruciale in schimbarea situatiei. Potrivit unui studiu, un sfert dintre mexicani este posibil sa fi fost expusi la coronavirus pana la finalul anului 2020.

India se confrunta in prezent cu cea mai mare criza, in total aproximativ 18,3 milioane de contaminari si peste 204.000 de decese asociate. SUA au inregistrat 32,2 milioane de cazuri de Covid-19 si peste 574.300 de decese asociate. In campania de vaccinare, demarata in decembrie, au fost administrate in jur de 220 de milioane de doze. La nivel mondial, mai mult de 86,5 milioane de oameni au fost declarati vindecati.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE