Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Societatea Germană de Nutriție vrea ca fiecare persoană să consume zilnic doar 10 grame de carne pentru a rezolva problema "încălzirii globale"!

Postat la: 08.06.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Societatea Germană de Nutriție (DGE) recomandă acum ca germanii să-și reducă consumul de carne la 10 grame pe zi - echivalentul unui cârnat pe lună - pentru a aborda, se pare, "încălzirea globală".

Alarmismul climatic este o scuză patetică pentru a impune tirania alimentară. Elitele globale, care probabil că au un amestec în acest lucru, au nevoie de un scenariu mai bun data viitoare.

Un raport al ziarului german Bild a expus propunerea radicală. Acesta a scris: "Fundalul reformei planificate a cărnii este ceva complet diferit. În viitor, factorii de mediu, cum ar fi "durabilitatea", vor fi, de asemenea, luați în considerare în recomandări."

Ziarul a descris recomandarea societății ca fiind "bruscă și radicală", explicând că germanii consumă în medie 109 g de carne zilnic - ceea ce înseamnă aproximativ 763 g pe săptămână. "Populația va trebui, prin urmare, să își schimbe drastic comportamentul alimentar dacă va fi de acord să respecte noua strategie", notează documentul. Anterior, DGE recomandase, de asemenea, reducerea consumului de carne - deși la o cantitate mai tolerabilă de 600 g pe săptămână.

Recomandarea DGE s-a aliniat întâmplător cu îndrumările Camerei de Agricultură din Saxonia Inferioară. Conform calculelor Camerei, reducerea la jumătate a consumului de carne de către germani ar aduce țara cu un procent mai aproape de "obiectivele sale climatice".

"Nimeni nu vrea să interzică oamenilor să mănânce ocazional currywurst", a declarat DGE pentru Bild. "Dar consumul global de carne în rândul populației este prea mare din motive de sănătate și de sustenabilitate. Este un fapt științific".

Dar Dr. Heike Harstick de la Asociația Germană a Industriei de Carne (VdF) a cerut să nu fie de acord. Ea a subliniat pentru ziar că reducerea consumului de carne ar crește deficitul anumitor nutrienți în rândul populației germane.

"Chiar și în Germania, mulți oameni sunt deja subalimentați cu anumite substanțe nutritive, cum ar fi fierul sau vitamina B12", a spus ea. "Dacă noile recomandări nutriționale prezentate de DGE ar rămâne și s-ar recomanda o reducere atât de drastică a alimentelor de origine animală, deficiența ar crește".

Un articol din 4 iunie de pe Climate Depot a expus raportul Bild. Acesta menționa: "În acest moment, nu există niciun fel de informații despre acest subiect: "De acum înainte, factorii de mediu sunt, de asemenea, parte integrantă a criteriilor de evaluare ale agenției de nutriție. Aceasta înseamnă că nu se mai limitează la a preciza cât de multă carne este sănătoasă sau ce fel de carne trebuie evitată, ci ia în considerare și bilanțul [de dioxid de carbon] al alimentelor."

Deși în articol se remarcă faptul că DGE publică doar recomandări care nu sunt obligatorii, articolul continuă că societatea este și un organism de certificare.

"Unele activități depind direct de aprobarea DGE, acesta este în special cazul cantinelor școlare. Într-adevăr, aceasta acordă certificate [acestora]. Cele care nu au [certificate DGE] sunt aproape considerate nesănătoase", a remarcat Climate Depot. "Va continua autoritatea pentru nutriție să elibereze certificate cantinelor care oferă carne peste cota recomandată?".

În plus, a remarcat că directiva radicală a DGE de a evita carnea a fost preluată în noua strategie nutrițională propusă de Ministerul Federal al Alimentației și Agriculturii din Germania. Strategia propusă de ministrul german al agriculturii Cem Ozdemir a fost adoptată de guvernul cancelarului Olaf Scholz în decembrie 2022. Un plan urmează să fie aprobat până la sfârșitul anului 2023.

Recomandarea de reducere radicală a consumului de carne nu se limitează la Germania. Vecinul său din sud-est, Franța, i-a îndemnat, de asemenea, pe cetățenii francezi să își limiteze consumul de carne la 500 g pe săptămână.

Citând autoritățile sanitare din țară, Curtea de Conturi franceză a sugerat într-un raport detaliat publicat la 22 mai că consumatorii nu ar trebui să mănânce mai mult de 500 g pe săptămână - aproximativ 71,4 g pe zi. Raportul a menționat că 28% dintre adulții francezi depășeau acest prag.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE