Plata biometrică provoacă îngrijorare: Mastercard testeaza sistemul folosit deja de China ca sa-l implemeteze in restul Lumii!
Postat la: 18.05.2022 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Mastercard a început testarea unui sistem de plată biometric, care folosește recunoașterea facială pentru autorizarea plăților - utilizatorul își dă acceptul pentru plată cu un gest sau un zâmbet, sistem care este deja folosit de mai multa vreme in China, unde populatia e ultra-supravegheata electronic, existand si sistemul creditelor sociale de buna-purtare.
Sistemul controversat care le permite cumpărătorilor să plătească cu un simplu zâmbet sau cu un gest încearcă să-și facă loc pe piața de 18 miliarde de dolari a programelor biometrice. Tehnologia recunoașterii faciale a fost privită de multe ori cu rezerve de grupurile care militează pentru drepturile civile, însă Mastercard susține că un sistem biometric ar simplifica plățile, scurtând cozile și oferind o securitate mai ridicată decât cardurile de credit sau de debit, scrie The Guardian.
"Odată înrolat, nu mai trebuie să întârzii coada căutând prin buzunare sau geantă. Clienții pot să verifice simplu factura și să zâmbească spre cameră sau să-și treacă mâna peste un cititor pentru a plăti", a explicat, într-un comunicat, gigantul din sectorul plăților. Mastercard argumentează că noul sistem e mai igienic, aspect foarte important după izbucnirea pandemiei de Covid. Primele teste vor începe în această săptămână în Brazilia, în supermarketurile St Marche din São Paulo. Clienții se vor putea înscrie pentru plăți biometrice chiar în magazin sau într-o aplicație a partenerului local, Payface.
Un purtător de cuvânt al Mastercard a declarat că o nouă fază a testelor este programată "în viitorul apropiat" în Marea Britanie, compania având "discuții încurajatoare cu potențiali parteneri". Până atunci, tehnologia va fi lansată în America Latină, Orientul Mijlociu, Africa și Asia. Această strategie face parte din planul Mastercard de a pătrunde pe piața tehnologiei biometrice, estimată la 18,6 miliarde de dolari în 2016, potrivit datelor KBV Research. Compania concurează cu rivali puternici din sectorul tehnologiei digitale precum Amazon, care a introdus cititoare de palmă în magazinele sale, mișcare criticată intens de politicienii americani din cauza preocupării privind protecția datelor personale.
Mastercard susține că la nivel global 74% din clienți au o atitudine pozitivă asupra tehnologiei biometrice, însă activiștii sunt rezervați în privința stocării datelor și a urmăririi acestora. "Chiar Mastercard a recunoscut îngrijorările privind datele și siguranța pe care le produce tehnologia biometrică. O parolă poate fi schimbată, zâmbetul sau mișcarea mâinii tale nu. Dacă datele biometrice sunt furate, atunci riscul unor activități frauduloase ar putea fi considerabil mai mare decât în cazul metodelor actuale de plată", a explicat Suzie Miles, parteneră a casei britanice de avocatură Ashfords.
Există, de asemenea, dezbateri și cu privire la modul în care vor fi folosite datele pentru a urmări clienții fără ca aceștia să-și dea seama. "Deși se pare că Mastercard a luat măsuri pentru a proteja și codifica aceste date, pe măsură ce plățile biometrice devin mai răspândite, folosirea lor va evolua și va fi inevitabil mai greu să protejezi libertățile individuale și viața privată", a spus Miles.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Ard ca paiele! Grupul Hertz nu știe ce să mai facă pentru a scăpa de mașinile electrice Tesla din flota sa. Compania vinde vehiculele la jumătate de preț
Decizia Hertz de a achiziționa 100.000 de mașini electrice Tesla a avut urmări deosebit de proaste pentru companie. Dar nu și pentru unii cumpărători, potrivit Daily Mail.
-
Au ajuns-o blestemele oamenilor amărâți de care si-a batut joc: Ursula von der Leyen e grav bolnavă. Și-a anulat toate vizitele
Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi-a anulat toate deplasările din următoarele două săptămâni după ce a contractat o formă gravă de pneumonie.
-
Florin Piersic trăiește la o mănăstire: A dat medicii de top pe expertiza unui preot! VIDEO
Actorul Florin Piersic a ajuns la mănăstire. După ce anul trecut a fost internat în mai multe spitale din România, acolo unde a fost operat și mai apoi a contractat o infecție, Florin Piersic a ajuns să dea specialiștii în medicină pe un preot, despre care spune că l-a pus la propriu pe picioare.
-
Florin Călinescu pune tunurile pe președintele Iohannis și pe politicienii români și acuză că toți luptă doar pentru bani
Actorul Florin Călinescu, care a avut de-a lungul timpului câteva tentative de a face politică la nivel mare, cere cu vehemență demisia celor care se află în fruntea instituțiilor statului, care, susține el, în loc să apere poporul român, au provocat această rafală de abuzuri inadmisibile.
-
Verdictul unui studiu extrem de eficient: Cea mai mare greșeală legată de micul dejun pentru cei care vor să slăbească
Micul dejun este considerat cea mai importantă masă a zilei de mult timp de către nutriționiști, iar un studiu nou prezintă beneficii clare pentru cei care nu întârzie să mănânce dimineața. Realizată în Spania, cercetarea a identificat nivelul optim de calorii necesar la micul dejun.
-
Dileală la greu: Facebook plănuiește să introducă "prieteni" controlați de AI. Unii vor vorbi ca proștii cu computerul
Potrivit unui raport publicat de Financial Times, Meta explorează o idee care ar putea schimba fundamental modul în care utilizăm Facebook: introducerea unor profiluri complet fictive, controlate de inteligență artificială. Aceste personaje virtuale ar putea trimite cereri de prietenie, comenta la postări și chiar iniția conversații, simulând prezența unor utilizatori reali pe platformă.
-
Cinci greșeli prin care le oferiți acces hackerilor la datele personale și bancare stocate pe dispozitivele mobile
În era digitală, securitatea online a devenit o prioritate absolută. Totuși, mulți utilizatori încă fac greșeli care le pun datele personale și financiare în pericol. Hackerii profită de cele mai mici vulnerabilități, iar unele dintre aceste breșe sunt cauzate chiar de utilizatori.
-
Fizica cuantică tocmai ce a descoperit că moartea nu există. Este o iluzie ca si lumea in care trăim alături de infinite universuri paralele
În vasta întindere a cunoașterii umane, există puține întrebări atât de durabile și captivante precum misterul morții. De la filosofii antici care se gândeau la viața de apoi până la oamenii de știință contemporani care se străduiesc să îi descifreze secretele, conceptul a ceea ce se întâmplă atunci când părăsim acest trup muritor a fost o sursă permanentă de intrigă.
-
Mindful Eating vs Mindless Eating, două concepte care definesc relația cu mâncarea. Ce înseamnă și cum ne influențează sănătatea și greutatea
Mindful eating (mâncat conștient) și mindless eating (mâncatul fără conștientizare) definesc relația oamenilor cu mâncarea.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Revoltă în Germania, după aderarea deplină a României și Bulgariei la Spațiul Schengen. „Dezastru pentru siguranța oamenilor în Europa"
- 2.Descoperirea unui misterios sarcofag egiptean cutremură lumea arheologică
- 3.Controlul statului asupra vietii private: ANAF monitorizează retragerile din bancomate. Atenție la suma pe care o scoateți
- 4.Experimentul care dă fiori Europei: cu un laptop și un smartphone, un expert IT a dezvăluit riscurile panourilor fotovoltaice
- 5.Rusia șochează lumea medicală: a reușit dezvoltarea unui vaccin care reușește să trateze majoritatea tipurilor de cancer!
- 6.Mașina care bate toate recordurile și costă doar 15.000 de dolari se vinde deja pe piața din China si vine in Europa.
- 7.Fost deputat PSD și șef al PUSL Vrancea i-a zburat creierii cu cinism unui tânăr aflat pe domeniul său de vânătoare
- 8.Am intrat în spatiul Schengen si nu prea. Care sunt statele care au reintrodus controale la frontiere
- 9.Timp de 500 de ani am privit lumea în mod incorect. Această hartă premiată este cea mai precisă imagine a Pământului creată vreodată
- 10.Escrocherie de proporții: nu răspunde dacă ești apelat de un număr care începe cu aceste trei cifre
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu