ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




Sistemul antigrindină, contestat de unii fermieri. Specialiștii avertizează că fără el ar fi multe pagube

Postat la: 26.08.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Ministrul Agriculturii pregătește un ordin pentru reglementarea sistemului antigrindină. Asta după ce fermierii din mai multe județe din țară cer oprirea lui. Și asta pentru că se tem că rachetele alungă și ploaia, nu doar grindină.

Guvernul alocă aproape 70 de milioane de lei pentru realizarea de investiții în acest domeniu, printre care și efectuarea unui studiu ştiinţific care să arate dacă sistemul antigrindină are că efect secundar seceta. Dar și pentru extinderea lui și stimularea precipitațiilor. Iar în câteva județe lansarea rachetelor se va face doar cu acordul ministerului.

Alina Crețu, director executiv al forumului APPR - Forumul Agricultorilor și Procesatorilor Profesioniști din România a atras atenția în cadrul emisiunii Agroexpert de la Canal33 România moderată de Simona Man că statul trebuie să-i invite pe fermieri la discuții pentru a găsi soluțiile cele mai bune. "Seceta în sine nu are o soluție imediată și vorbim aici de lipsa apei pentru agricultura din România care a devenit problema numărul unu pentru fermieri. În prezent avem o situație foarte complicată. Investițiile în irigații trebuie să fie prioritare, iar faptul că se vor acorda despăgubiri pentru secetă este un lucru bun, dar asta pe termen scurt", a spus Alina Cretu.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE