Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Siguranța față de Covid în pericol! Sunt 166 tipuri de măști neconforme și numărul acestora este în creștere spune ANPC

Postat la: 05.03.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

0

ANPC anunță că încă trei notificări date de România în ce privește alertele de măști neconforme de pe piață au fost validate de Sistemul de alertă rapidă al Uniunii Europene - RAPEX. Astfel conform celor 31 alerte transmise numericul măștilor de protecție neconforme ajunge la 166.

Sistemul de alertă rapidă pentru produse nealimentare al Uniunii Europene - RAPEX a validat încă trei alerte din partea României, în ceea ce privește măștile aflate la comercializare în țările Uniunii Europene. Acestea au fost semnalate de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC).

Până în acest moment, România este autoarea a 25 de alerte referitoare la măștile comercializate în spațiul UE. „Avem toleranță zero față de practicile incorecte ale unora dintre operatorii economici. Suntem extrem de vigilenți în toate cazurile care prezintă un pericol potențial pentru viața și sănătatea consumatorilor români", a declarat Claudiu Dolot, președintele ANPC.

ANPC avertizează operatorii economici din domeniu ca, înainte de a introduce la comercializare astfel de produse, să consulte site-urile ANPC și pe cel al Comisiei Europene pentru a se asigura că acestea nu figurează la capitolul „produse interzise comercializării", astfel încât ca actul comercial să se desfășoare conform prevederilor legale, cu respectarea drepturilor consumatorilor.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE