Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Sfat de la un fost șef al armatei israeliene: "Nu trebuie să intri în tuneluri!"

Postat la: 02.11.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Fostul adjunct al șefului de stat major al IDF, Yair Golan, spune că „sub nicio formă" soldații IDF nu ar trebui sau nu vor intra în tunelurile teroriste ale Hamas, în timp ce armata își extinde operațiunea la sol pentru a distruge capacitățile militare ale Hamas.

Într-un interviu acordat Radio Armatei, generalul de rezervă spune: „Nu trebuie să intri în tuneluri" și „ar fi o greșeală gravă să intri în tuneluri" unde Hamas se ascunde și așteaptă. „Înțelepciunea este să găsești intrările și să le sigilizi sau să trimiți fum care să-l facă pe inamicul să iasă sau să-i facă rău", spune Golan. „În niciun caz nu te lupți în tuneluri... unde nu există nicio șansă să nu fii rănit. Nu luptați în interiorul tunelurilor, contracarați amenințarea tunelurilor", spune el.

Când i se spune că Hamas este capabil să rămână în interiorul vastei sale rețele de tuneluri subterane „pentru totdeauna", Golan spune: „Credeți-mă pe cuvânt. IDF are astăzi capabilitățile de a face față eficient tunelurilor. Are toate cunoștințele și mijloacele. Dacă Hamas rămâne în tuneluri, ele vor deveni o capcană mortală".

Golan, care s-a îndreptat spre sud pe 7 octombrie și s-a alăturat luptei împotriva teroriștilor care dezlănțuia în vestul Negevului, a explicat: „În momentul în care ajungem la tuneluri sau în ceea ce privește tunelurile la care am ajuns deja, ele devin o capcană mortală pentru dusmanu. Din momentul în care se găsesc intrările, avantajul deplin îl revin forțelor de atac."

Întrebat dacă IDF ar trebui să intre în Spitalul Shifa pentru a expune și a se ocupa de intrările tunelului de acolo, Golan a spus că nu știe cum se va desfășura luptele. Și a subliniat cele două imperative de luptă împotriva Hamas și eliberarea ostaticilor.

Întrebat dacă ar fi în favoarea unui acord prin care ostaticii să fie eliberați în schimbul faptului că conducerea Hamas primește trecere în siguranță în Iran, Siria sau în altă parte, Golan a spus: „Dacă numai. Dacă putem ajunge într-o situație în care liderii Hamas pleacă și ostaticii noștri sunt eliberați, ar fi aproape prea frumos pentru a fi adevărat."

El a subliniat că „nimeni nu știe ce este realist" în ceea ce privește o astfel de înțelegere. Dar adaugă: „Suntem gata să plătim un preț mare pentru eliberarea ostaticilor? Raspunsul este da."

Când este întrebat despre sprijinul președintelui american Joe Biden pentru o pauză în ofensiva Israelului pentru a permite eliberarea ostaticilor, Golan spune: „Orice ar permite eliberarea rapidă a ostaticilor ar fi binecuvântat", dar nu crede că va fi binecuvântat. fie atat de simplu. El observă că Hamas nu este singura forță care ține ostatici. La fel sunt și alte grupuri teroriste și clanuri, spune el.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE