Sex online în SUA: escrocherii de 1,3 miliarde de dolari prin aplicaţii de dating
Postat la: 08.08.2023 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Exista o creștere a numărului de adulți din SUA care folosesc aplicații pentru a găsi intalniri bazate pe sex "la viteză". În paralel însă, ele deschid ușa înșelătoriilor online. Infractorii creează atât profiluri înșelătoare, cât și scenarii urgente pentru a realiza înșelătoria.
În 2022, peste 70.000 de americani au fost victime ale escrocheriilor online prin aplicaţii de dating. În total, aceștia au raportat că au fost înșelați să plătească 1,3 miliarde de dolari către presupuși parteneri, conform unui raport publicat de Comisia Federală pentru Comerț din SUA. Mai multe studii citate în The Conversation arată cum sunt selectate victimele și care sunt strategiile folosite online pentru a le determina să trimită bani în contul escrocilor.
Documentarul difuzat recent de Netflix, „The Tinder Swindler", arată că înşelătorii de dragoste online exploatează oamenii prin inginerie socială online calculată și prin tactici de comunicare amăgitoare. Într-o serie de proiecte de cercetare, specialişti de la Universitatea de Stat din Georgia, Universitatea din Alabama, Universitatea din Florida de Sud s-au concentrat pe înțelegerea modului în care funcționează escrocii, indicii care pot determina schimbări în tacticile lor și ce măsuri pot lua oamenii pentru a se apăra împotriva lor. căzând victima acestei înșelătorii.
Înșelătoriile în dragoste online nu sunt întâmplătoare. Sunt scheme atent planificate care urmează etape distincte. Cercetările au identificat cinci etape:
- Momeala victimelor cu profiluri atractive.
- Îngrijirea victimelor folosindu-se de intimitate.
- Crearea de crize pentru a extrage bani.
- Ocazional manipularea victimelor cu șantaj.
- Dezvăluirea înșelătoriei.
Pe scurt, escrocii nu abordează victimele întâmplător. Își planifică acțiunile în avans, urmându-i cu răbdare pentru a asigura rezultate profitabile. Escrocii se îndreaptă spre inima victimei pentru a avea acces la banii lor prin pretenții false.
Cei care au studiat fenomenul au analizat mărturiile victimelor de pe site-ul stop-scammers.com. Cercetarea a relevat utilizarea de către escroci a diferitelor tehnici de inginerie socială și a poveștilor de criză pentru a efectua solicitări urgente. Escrocii au folosit normele sociale, vinovăția și presupusele situații de urgență pentru a manipula victimele. Escrocii au acordat, de asemenea, o atenție deosebită tiparelor de comunicare și și-au adaptat tacticile în funcție de răspunsurile victimelor. Această interacțiune a influențat semnificativ funcționarea generală a înșelătoriei.
De pe tot globul, escrocii în dragoste online folosesc diferite tehnici care variază de la o cultură la alta pentru a frauda cu succes victimele. Mai mulți escroci conving victimele prin tactici romantice să investească în aplicații false sau să folosească site-uri false de jocuri de noroc, convingându-le să plătească din ce în ce mai mult fără să-și primească banii înapoi. Gazdele interacționează cu victimele, membrii resurselor identifică ținte și colectează informații despre acestea, IT creează aplicații și site-uri web false, iar cei care spălă bani procesează câștigurile obținute rău.
La fel ca hoții de stradă, escrocii în dragoste online pot fi influențați atât pozitiv, cât și negativ de o serie de indicii situaționale care servesc drept stimulente sau descurajare.
Investigația a arătat că mesajele de descurajare pot afecta în mod semnificativ comportamentul escrocilor. Iată un exemplu de mesaj descurajator: „Știu că înșelați oameni nevinovați. Prietenul meu a fost arestat recent pentru aceeași infracțiune și riscă cinci ani de închisoare. Ar trebui să te oprești înainte să te confrunți cu aceeași soartă." Pe baza conversațiilor live cu escroci activi online, analiza noastră recentă sugerează că primirea de mesaje descurajatoare a redus rata de răspuns a escrocilor și utilizarea anumitor cuvinte de către aceștia și a crescut probabilitatea ca atunci când au căutat alte comunicări, să admită că au făcut ceva greșit.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
- Haos total în SUA, provocat de incendii: Joe Biden și-a anulat programul/ Toate evenimentele au fost sistate
-
De ce a plecat Georgescu din țară imediat după Şoşoacă?
Plecarea lui Călin Georgescu spre Frankfurt la o zi după plecarea Dianei Șoșoacă din țară ridică multe semne de întrebare. Diana Șoșoacă a anunțat retragerea din viața publică din cauza amenințărilor la adresa ei și a copiilor ei din partea susținătorilor lui Călin Georgescu, așa că pe 8 ianuarie a plecat spre Venezuela, de unde a postat astăzi o fotografie cu mesajul „Refacem relațiile pierdute ale României și luptăm pentru PACE".
-
Influentul ziar german FAZ: „În România e tot mai puternică suspiciunea că spectrul Rusiei a fost folosit pentru anularea unui scrutin ce nu convenea guvernanților"
Într-un articol cu titlul „Mitul interferenței ruse", cotidianul german conservator Frankfurter Allgemeine Zeitung observă că amestecul Moscovei în alegerile din România este tot mai mult pus sub semnul întrebării. Ziarul analizează totodată lipsa de popularitate a guvernanților de la București, în mod special a președintelui Klaus Iohannis.
-
Metoda controversată, dar isteață, prin care Microsoft vrea să fure utilizatorii Google. Ce au putut să facă
Microsoft a adoptat o tactică neobișnuită și, pentru mulți, controversată, în încercarea de a atrage mai mulți utilizatori pentru motorul său de căutare, Bing.
-
Detalii cutremurătoare despre tânărul de 18 ani găsit spânzurat de un copac. „Sunt terminat psihic, îi urăsc pe toți. Sper să mă puteţi ierta!"
Noi detalii cutremurătoare în cazul adolescentului de 18 ani care a fost găsit spânzurat de un copac, pe un deal dintr-o localitate din judeţul Tulcea, au fost făcute publice.
-
Elon Musk ar regiza o mare lovitură în Marea Britanie: Mazilirea premierului Keir Starmer
Elon Musk, cel mai bogat om din lume, ar fi discutat în privat cu aliaţii săi despre posibilitatea de a-l înlătura pe Sir Keir Starmer din funcţia de prim-ministru al Regatului Unit înainte de următoarele alegeri generale, potrivit unor surse apropiate subiectului, raportează Financial Times.
-
Cum poți plăti RCA la aproape jumătate de preț dacă locuiești în București sau Ilfov
Șoferii din capitală și județul Ilfov, care în bună parte funcționează ca un „cartier dormitor" al Bucureștiului, plătesc pentru un RCA cu mult mai mult decât locuitorii altor zone. Tariful de referință este un indicator orientativ, care nu reflectă prețurile efective de vânzare, dar al cărui trend relevă, totuși, realitățile din piață.
-
Cazul minorilor care s-au sinucis din dragoste: la mijloc ar fi fost o iubire imposibilă şi, probabil, drogurile. Băiatul a fost o vreme în grija statului
Dubla sinucidere este învăluită în continuare în mister. Băiatul de 15 ani şi o fata de 14 ani din Tulcea au fost găsiţi morţi într-o carieră de piatră. Se pare că este vorba despre o iubire imposibilă şi, probabil, consumul de substanțe interzise. Cazul a fost preluat de procurorii de la crimă organizată.
-
Înșelătoria "Curierul" face tot mai multe victime - Cum trebuie sa se fereasca lumea de infractori
Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) anunță că primește tot mai multe notificări, mesaje și emailuri de la firmele de curierat sau de la poștă cu privire la folosirea numelor unor firme în campanii de fraude, în condițiile în care cumpărăturile online devin tot mai frecvente.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Revoltă în Germania, după aderarea deplină a României și Bulgariei la Spațiul Schengen. „Dezastru pentru siguranța oamenilor în Europa"
- 2.Descoperirea unui misterios sarcofag egiptean cutremură lumea arheologică
- 3.Grupul Rockefeller face profeții spectaculoase: "Națiuni considerate fără speranță, precum Portugalia și Grecia, sunt acum luminile continentului"
- 4.Controlul statului asupra vietii private: ANAF monitorizează retragerile din bancomate. Atenție la suma pe care o scoateți
- 5.Experimentul care dă fiori Europei: cu un laptop și un smartphone, un expert IT a dezvăluit riscurile panourilor fotovoltaice
- 6.Rusia șochează lumea medicală: a reușit dezvoltarea unui vaccin care reușește să trateze majoritatea tipurilor de cancer!
- 7.Mașina care bate toate recordurile și costă doar 15.000 de dolari se vinde deja pe piața din China si vine in Europa.
- 8.Fost deputat PSD și șef al PUSL Vrancea i-a zburat creierii cu cinism unui tânăr aflat pe domeniul său de vânătoare
- 9.Am intrat în spatiul Schengen si nu prea. Care sunt statele care au reintrodus controale la frontiere
- 10.Boala Ursulei von der Leyen are legatura cu vaccinurile mARN Covid. Pe 6 ianuarie 2025 are termen in procesul legat de SMS-urile cu Alfred Bourla de la Pfizer
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu