Semnal inexplicabil înregistrat în apropierea locului epavei Titanic: misterul a fost în sfârșit rezolvat
Postat la: 29.11.2023 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Exploratorul de renume Paul Henry Nargeolet a efectuat peste 30 de scufundări la epava Titanicului. În cursul unei expediții din 1998, Nargeolet a detectat un semnal sonar misterios, înregistrat în apropierea locului epavei.
În deceniile care au trecut de atunci, nimeni nu a reușit să stabilească ce este acest „blip", dacă este vorba de o altă epavă, de un fel de element geologic sau de ceva cu totul nou.
În cadrul unei expediții care a coborât la epava Titanicului la începutul acestui an, Nargeolet și colegii săi cercetători au reușit să documenteze un recif de mare adâncime plin de viață marină, la aproximativ 2.900 de metri sub suprafață.
„Nu știam ce vom descoperi", spune Nargeolet. „Pe sonar, ar fi putut fi vorba de orice fel de lucruri, inclusiv de posibilitatea ca aceasta să fie o altă epavă". „Am căutat șansa de a explora acest obiect mare care a apărut pe sonar cu atât de mult timp în urmă. A fost uimitor să explorez această zonă și să găsesc această formațiune vulcanică fascinantă, plină de atâta viață."
Cercetătorii au observat bureți, corali, pești, homari și multe altele pe vârful crestei de bazalt, care a fost numită provizoriu Nargeolet-Fanning Ridge, după Nargeolet și Oisín Fanning, specialistul misiunii din cadrul expediției, potrivit scrie gadgetreport.ro.
„Când am aflat despre posibilitatea unei scufundări pentru a descoperi misterul a ceea ce a fost văzut pe sonar în 1998, am știut că vreau să fac parte din acest efort", spune Fanning.
Deși va fi nevoie de ceva timp pentru a cerceta toate imaginile și înregistrările video de la cea mai recentă scufundare, echipa este dornică să împărtășească descoperirile lor cu alți oameni de știință pentru a îmbunătăți cunoștințele noastre despre viața din adâncurile marine.
O direcție interesantă de investigație vizează determinarea modului în care tipurile de viață, concentrația de organisme și compoziția ecosistemului general variază între Nargeolet-Fanning Ridge și faimoasa epavă de care se află în apropiere.
„Asemănările și diferențele ne vor ajuta să înțelegem mai bine mediile din adâncurile marine", spune Steve Ross, cercetător marin și șef al expediției, de la Universitatea din Carolina de Nord.
Cercetătorii au colectat, de asemenea, numeroase probe de apă care pot fi trecute prin procese de analiză a ADN-ului ambiental pentru a afla mai multe despre speciile cu care avem de-a face pe această creastă nou descoperită.
Modelele computerizate vor fi, de asemenea, folosite pentru a afla cum supraviețuiește viața acolo unde se află: acest lucru se leagă de eforturile continue ale oamenilor de știință de a afla mai multe despre cum reușesc bureții și coralii să se răspândească atât de mult în ocean.
Toate acestea se înscriu în cadrul cercetărilor continue privind impactul schimbărilor climatice asupra oceanelor, precum și modul în care aceste ecosisteme delicate s-ar putea adapta și ar putea supraviețui pe măsură ce apele se încălzesc.
„Trebuie să împărtășim aceste informații cu comunitatea științifică și cu factorii de decizie politică pentru a ne asigura că aceste ecosisteme vulnerabile primesc atenția și protecția pe care le merită", spune biologul marin Murray Roberts de la Universitatea din Edinburgh, Marea Britanie
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Ard ca paiele! Grupul Hertz nu știe ce să mai facă pentru a scăpa de mașinile electrice Tesla din flota sa. Compania vinde vehiculele la jumătate de preț
Decizia Hertz de a achiziționa 100.000 de mașini electrice Tesla a avut urmări deosebit de proaste pentru companie. Dar nu și pentru unii cumpărători, potrivit Daily Mail.
-
Au ajuns-o blestemele oamenilor amărâți de care si-a batut joc: Ursula von der Leyen e grav bolnavă. Și-a anulat toate vizitele
Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi-a anulat toate deplasările din următoarele două săptămâni după ce a contractat o formă gravă de pneumonie.
-
Florin Piersic trăiește la o mănăstire: A dat medicii de top pe expertiza unui preot! VIDEO
Actorul Florin Piersic a ajuns la mănăstire. După ce anul trecut a fost internat în mai multe spitale din România, acolo unde a fost operat și mai apoi a contractat o infecție, Florin Piersic a ajuns să dea specialiștii în medicină pe un preot, despre care spune că l-a pus la propriu pe picioare.
-
Florin Călinescu pune tunurile pe președintele Iohannis și pe politicienii români și acuză că toți luptă doar pentru bani
Actorul Florin Călinescu, care a avut de-a lungul timpului câteva tentative de a face politică la nivel mare, cere cu vehemență demisia celor care se află în fruntea instituțiilor statului, care, susține el, în loc să apere poporul român, au provocat această rafală de abuzuri inadmisibile.
-
Verdictul unui studiu extrem de eficient: Cea mai mare greșeală legată de micul dejun pentru cei care vor să slăbească
Micul dejun este considerat cea mai importantă masă a zilei de mult timp de către nutriționiști, iar un studiu nou prezintă beneficii clare pentru cei care nu întârzie să mănânce dimineața. Realizată în Spania, cercetarea a identificat nivelul optim de calorii necesar la micul dejun.
-
Dileală la greu: Facebook plănuiește să introducă "prieteni" controlați de AI. Unii vor vorbi ca proștii cu computerul
Potrivit unui raport publicat de Financial Times, Meta explorează o idee care ar putea schimba fundamental modul în care utilizăm Facebook: introducerea unor profiluri complet fictive, controlate de inteligență artificială. Aceste personaje virtuale ar putea trimite cereri de prietenie, comenta la postări și chiar iniția conversații, simulând prezența unor utilizatori reali pe platformă.
-
Cinci greșeli prin care le oferiți acces hackerilor la datele personale și bancare stocate pe dispozitivele mobile
În era digitală, securitatea online a devenit o prioritate absolută. Totuși, mulți utilizatori încă fac greșeli care le pun datele personale și financiare în pericol. Hackerii profită de cele mai mici vulnerabilități, iar unele dintre aceste breșe sunt cauzate chiar de utilizatori.
-
Fizica cuantică tocmai ce a descoperit că moartea nu există. Este o iluzie ca si lumea in care trăim alături de infinite universuri paralele
În vasta întindere a cunoașterii umane, există puține întrebări atât de durabile și captivante precum misterul morții. De la filosofii antici care se gândeau la viața de apoi până la oamenii de știință contemporani care se străduiesc să îi descifreze secretele, conceptul a ceea ce se întâmplă atunci când părăsim acest trup muritor a fost o sursă permanentă de intrigă.
-
Mindful Eating vs Mindless Eating, două concepte care definesc relația cu mâncarea. Ce înseamnă și cum ne influențează sănătatea și greutatea
Mindful eating (mâncat conștient) și mindless eating (mâncatul fără conștientizare) definesc relația oamenilor cu mâncarea.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Revoltă în Germania, după aderarea deplină a României și Bulgariei la Spațiul Schengen. „Dezastru pentru siguranța oamenilor în Europa"
- 2.Descoperirea unui misterios sarcofag egiptean cutremură lumea arheologică
- 3.Controlul statului asupra vietii private: ANAF monitorizează retragerile din bancomate. Atenție la suma pe care o scoateți
- 4.Experimentul care dă fiori Europei: cu un laptop și un smartphone, un expert IT a dezvăluit riscurile panourilor fotovoltaice
- 5.Rusia șochează lumea medicală: a reușit dezvoltarea unui vaccin care reușește să trateze majoritatea tipurilor de cancer!
- 6.Fost deputat PSD și șef al PUSL Vrancea i-a zburat creierii cu cinism unui tânăr aflat pe domeniul său de vânătoare
- 7.Mașina care bate toate recordurile și costă doar 15.000 de dolari se vinde deja pe piața din China si vine in Europa.
- 8.Am intrat în spatiul Schengen si nu prea. Care sunt statele care au reintrodus controale la frontiere
- 9.Timp de 500 de ani am privit lumea în mod incorect. Această hartă premiată este cea mai precisă imagine a Pământului creată vreodată
- 10.Escrocherie de proporții: nu răspunde dacă ești apelat de un număr care începe cu aceste trei cifre
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu