Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Secretul longevității: Într-o comună din Ținutul Buzăului vârstnicii depăşesc frecvent 100 de ani

Postat la: 08.12.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

În comuna Mânzăleşti, locul unde se înalţă muntele de sare, în Ţinutul Buzăului, aproape de tărâmul "Focului viu", oamenii tind să atingă vârste de peste 90-100 de ani, procentul fiind similar cu cel din faimoasele "zone albastre" precum Icaria (Sardinia) sau peninsula Nicoya (Costa Rica), unde se înregistrează unele din cele mai mari speranțe de viață din lume.

Datele primăriei din comuna Mânzăleşti, din Valea Slănicului, arată că, din cei 2000 de locuitori ai zonei, 40 au vârste de peste 90 de ani, ceea ce reprezintă circa 2% din populaţie. Această incidenţă, spunn specialiştii din cadrul organizaţiei, este de patru ori mai mare decât media naţională din România.

Stilul de viaţă sănătos, încă profund legat de ritualurile agricole şi de tradiţii vechi, consumul de alimente curate cultivate în grădină, munca, postul, toate încununate de aerul curat de munte, sarea, relieful şi pădurile care înconjoară satele din Ţinutul Buzăului par că sunt cele care au contribuit la prelungirea vieţii oamenilor dincolo 100 de ani, o bornă nesperată în zilele de astăzi. Sunt bătrâni care n-au auzit în viaţa lor de lifestyle şi totuşi au adoptat un mod sănătos de a trăi pentru că aşa l-au moştenit sau pentru că bunul simţ şi experienţa i-au învăţat că e alegerea corectă.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE