Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Secretele unui păr puternic și des - Cum îngrijești părul în sezoanele cu temperaturi extreme

Postat la: 26.04.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Nu mai este un secret că pe timpul verii, firul de păr are de suferit din cauza razelor UV. După o lungă vară cu mult soare, părul intră în sezonul rece sensibilizat, iar efectele devin tot mai inconfortabile odată cu gradele care scad pe zi ce trece în termometre. Vestea bună este că, există zeci de soluții simple prin care să ne menținem părul impecabil pe parcursul sezoanelor extreme.

Aspectul sănătos al părului începe de la interior

În sezoanele cu temperaturi exagerate, vitaminele și nutrienții sunt elemente vitale, de care firul capilar are nevoie cu atât mai mult atunci când este expus la ger sau căldură.

Efectul uleiurilor naturale

Uleiul de ricin, măsline, cocos sau de migdale, acționează în profunzimea axului fibros, furnizându-i necesarul de minerale și acizi grași, cu rol de întărire și regenerare a firului de păr. Proprietățile anti-iritante ale acestor uleiuri încurajează creșterea părului rapid și des, curăță și calmează țesutul capilar.

Utilizează șampoane de păr anti-cădere

Specialiștii recomandă folosirea șampoanelor care conțin Aminexil, arginină, octeină, vitaminele PP și B6, care întăresc scalpul și firul de păr.

Consumă colagen

Alimentația precară generează căderea părului în exces. Un supliment recomandat de specialiști este hidrogenul hidrolizat lichid, care acționează din interior și oferă părului un aspect strălucitor și mai mult volum. Colagenul lichid are o putere mai mare de absorbție în organism, ceea ce accelerează rezultatele vizibile, în special dacă este asociat și cu alte ingrediente și vitamine.

Gelul cu aloe vera, un elixir miraculos

Acest ingredient este bogat în elemente similare keratinei, iar în combinație cu o cantitate egală de ulei de cocos, firul de păr se regenerează, eliminând celulele moarte de pe suprafața scalpului, favorizând creșterea accelerată a rădăcinii.

Balsamuri de fortificare

Iarna, apelează la balsamuri și creme pe bază de unt de shea, ulei de argan, ulei de jojoba, ulei esențial de trandafiri sau lavandă. Vara sunt excelente produsele care conțin dimeticon, (un ulei de silicon care scade efectul static și oferă strălucire părului) și ser cu ulei de avocado pentru întreținerea vârfurilor.

Stabilește o rutină de protecție la exterior

Acum că ai descoperit ce elemente minune asigură părului vitalitate de la rădăcină, ocupă-te și de protecția podoabei capilare față de factorii exteriori nocivi.

Evită expunerea la soare

Folosește ulei de păr hidratant cu protecție UV și protejează pielea capului cu o pălărie, eșarfă sau o șapcă.

Spală-te cu apă rece

Folosește apa rece pentru ultima clătire, deoarece astfel reușești să accelerezi fluxul sangvin și să închizi axul folicular pentru a stopa acumularea reziduurilor și uleiurilor pe suprafață.

Perierea părului

Pieptănarea zilnică a părului întinde uleiurile naturale pe lungimea foliculilor, elimină celulele moarte și exfoliază scalpul. Alege o perie cu strat ceramic sau cu peri naturali. Periile din plastic afectează nivelul celular și provoacă aspectul de păr electrizat.

Oferă părului tău o îngrijire dublă față de restul anului și bucură-te de o podoabă capilară ca la salon!

Sursa de imagine: conrado / Shutterstock.com


DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE