Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Sclavia maimuțelor: Primate în lanțuri din Thailanda sunt obligate să recolteze nuci de cocos pentru laptele vegan la modă în occident

Postat la: 07.07.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Producția laptelui de cocos, un înlocuitor la modă al laptelui de vacă printre vegani, nu este tocmai lipsită de cruzime - deoarece maimuțele din Thailanda sunt forțate să recolteze nuci de cocos în lanțuri.

Potrivit The Sun, cultivatorii de nuci de cocos din Thailanda folosesc munca de sclavie a maimuțelor. Primatele sunt puse în lanțuri și forțate să culeagă sute de nuci de cocos în fiecare zi, sub ochii vigilenți ai îngrijitorilor lor. Se pare că fermierii trag de frânghii care sunt legate în jurul animalelor pentru a le controla în timp ce acestea își desfășoară turele istovitoare în vârful copacilor.

Pentru a le împiedica să evadeze, maimuțele sunt legate cu lanțuri de podea. Dar chiar și presupusul răgaz al maimuțelor de a fi înlănțuite rămâne o oportunitate, deoarece sunt obligate să petreacă nenumărate ore la cules de fructe.

Maimuțele însele sunt presate în această sclavie într-un mod crud, fie că sunt crescute în captivitate, fie că sunt luate de la mamele lor în junglă. Braconierii fură puii de primate, atrăgându-i în capcane sau ucigându-le mamele în mod direct. Din această cauză, "lista roșie" a Uniunii Internaționale pentru Conservarea Naturii a considerat cele două rase de maimuțe folosite în fermele de cocos ca fiind "vulnerabile" și "pe cale de dispariție".

Într-unul dintre cazuri, îngrijitorii au fost văzuți folosind metode de intimidare și pedepse brutale pentru a dresa maimuțele. Printre acestea se numără biciuirea lor și atârnarea lor de gât. Chiar mai rău, maimuțelor li se scot adesea caninii pentru a le împiedica să se muște pe ele însele sau pe fermieri.

Oficialii guvernamentali din Thailanda au susținut, de asemenea, că culesul nucilor de cocos este natural pentru primate. Aceștia au insistat chiar că această practică este o tradiție culturală.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE