ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




Scenariile contraofensivei ucrainene: Generalii ruși utilizează tactica "Elasticul"

Postat la: 25.09.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Forțele ruse utilizează o putere de luptă semnificativă pentru a contracara ofensiva Ucrainei și pentru a-și menține pozițiile actuale, una din tehnicile folosite pe câmpul de luptă fiind una de tip „elastic", spun analiști americani citați de Institutul pentru Studiul Războiului (ISW).

Comandamentul rus a construit o apărare în mai multe straturi în sudul Ucrainei, care îi permite să desfășoare forțe defensive în profunzimea straturilor succesive, însă cu toate astea forțele ruse au depus eforturi uriașe pentru a-și menține cele mai avansate poziții defensive.

În fața contraofensivei forțelor armate ucrainene, trupele ruse folosesc o „apărare elastică". Această strategie presupune ca un eșalon de forțe ruse să încetinească avansul ucrainean, în timp ce un al doilea eșalon de forțe ruse să contraatace pentru a-i forța pe ucrainenii care au avansat să se retragă.

Retragerea la un strat defensiv ulterior permite comandamentului rus să păstreze puterea critică de luptă pentru contraatacuri mai semnificative din punct de vedere operațional, eforturi menite să uzeze atacurile forțelor ucrainene.

Analiștii militari americani Michael Kofman și Rob Lee spun că forțele ruse încă nu au executat totuși „o adevărată apărare în profunzime". Forțele ruse par să nu fie dispuse să predea zonele tactice și se concentrează în schimb pe lupta pentru fiecare metru în loc să beneficieze de profunzimea apărării lor pregătite.

Jurnalistul militar ucrainean Konstyantyn Mashovets a observat că comandamentul militar rus își atinge obiectivul de a câștiga mai mult timp din aceste contraatacuri.

Mashovets a susținut că sacrificarea forțelor și a activelor pregătite pentru luptă în timpul operațiunilor defensive are sens doar în două situații: dacă oferă timp pentru organizarea sistemelor defensive la o altă linie pregătită sau dacă câștigă timp pentru organizarea unui contraatac sau contraofensiv mai substanțial.

Mashovets a adăugat că ambele scenarii presupun că Rusia are rezerve suplimentare și capacitatea de a desfășura rapid aceste rezerve pe o nouă linie defensivă sau o direcție operațională în care intenționează să efectueze o nouă ofensivă.

Contraatacurile rusești care vizează menținerea pozițiilor înainte au fost semnificative din punct de vedere tactic, dar rămâne neclar dacă aceste contraatacuri vor avea o importanță operațională de durată.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE