Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Scandalul cipurilor între China și America ia amploare!

Postat la: 26.11.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Mai multe asociații ale industriașilor americani au trimis un mesaj preşedintelui Comisiei pentru Apărare din Senatul SUA, Jack Reed, în care au arătat că interdicția impusă de administrația americană cu privire la producătorii chinezi de cipuri, prevăzută de Legea privind autorizarea fondurilor pentru Apărarea Națională a SUA (NDAA) pentru anul fiscal 2023, este lipsită de bază juridică, urmând să devină o mare povară pentru antreprenorii americani, dar și pentru administrația de la Casa Albă.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Mao Ning, a declarat că China se opune ferm suprimării companiilor chineze de către partea americană, prin elaborarea unor acte normative. Formarea și dezvoltarea lanțurilor industrial și de aprovizionare globale trebuie să se bazeze pe regulile pieței și opțiunile firmelor. Apelul industriașilor americani a demonstrat că perturbarea și sabotarea acestor lanțuri nu se bucură de sprijin și nu corespund intereselor niciunei părți.

Este necesar ca administrația de la Washington să asculte vocea obiectivă și rațională a industriașilor americani, și să înceteze politizarea, militarizarea și ideologizarea chestiunilor economice-comerciale și tehnico-științifice. De asemenea, trebuie să sisteze blocarea și oprimarea cu rea intenție a companiilor chineze. Acesta va ajuta la menținerea siguranței și stabilității lanțurilor industrial și de aprovizionare globale, a mai arătat Mao.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE