Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Scandal la o școală din Bacău - Învăţătoare a jignit un elev cu autism: Nu pot răspunde de toți handicapații!

Postat la: 24.09.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

La o școală din Băcău a început o anchetă după ce învăţătoarea unor copii de clasa a III-a a jignit un copil diagnosticat cu autism în timp ce discuta cu mama acestuia pe grupul de WhatsApp al părinţilor. Se pare mesajele de pe grupul clasei au ajuns şi la Inspectoratul Şcolar Bacău.

Totul a pornit după ce în urmă cu câteva zile elevul, care suferă de autism, dar și sindrom hiperkinetic, s-ar fi luat la ceartă și ar fi devenit violent cu un alt copil din clasă, moment în care mama acestuia ar fi avut o discuție în contradictoriu cu directoarea școlii, și mai apoi cu învățătoarea care a simțit nevoia să intervină în acest conflict, potrivit observatornews.ro, anunță b1tv.ro.

Un fragment din conversația dintre mamă și cadrul didactic, desfășurată pe un grup de Whatsapp, a fost făcut public pe Facebook.

„Conversația dintre mine și doamna învățătoare care a decis brusc peste noapte că nu mai am ce cauta la școală lângă copilul meu cu Autism, sindrom hiperkinetic. Ce mă sfătuiți sa fac?", este mesajul ce însoțește imaginea care redă discuția dintre mamă și învățătoare.

După mai multe schimburi de replici, cadrul didactic ar fi jignit elevul, spunând practic că nu dorește să aibă grijă de acesta, fiind un copil cu nevoi speciale.

„O credeam foarte apropiată de mine şi de copil. Eu cred că nu a fost nicio problemă faţă de dânsa, din contră, o ajutam cât de cât să-şi poată menţine orele de curs", a declarat mama băiatului.

Mama a mers la Inspectoratul Școlar Județean, acolo unde a făcut o petiție, după ce i s-a interzis să mai intre în școală pentru a-și însoți copilul la ore, așa cum se întâmpla până atunci.

„După ce scrisese doamna pe grup, mi-am adus copilul la şcoală şi era doamna pe hol. Fix aşa s-a exprimat ‘dacă nu te duci acasă, voi lua un băţ şi te voi lua la bătaie'", a mai spus mama copilului.

De asemenea, femeia a scris și o plângere penală pe care intenționază să o adreseze Parchetului, acuzând-o pe învățătoare de discriminare pentru că a folosit acele cuvinte la adresa copilului său, potrivit sursei citate.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE