Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Savantul de la Havard care prezinta o ipoteza terifiantă: Universul nostru a fost creat de o civilizație superioară ca un experiment!

Postat la: 21.10.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Suntem rezultatul unui experiment ştiinţific efectuat de o civilizaţie mult mai avansată și Universul nostru a fost creat într-un laborator. Este ceea ce crede şeful Departamentului de astronomie de la Universitatea Harvard.

Într-un articol publicat în revista Scientific American, Avi Loeb prezintă teoria conform căreia o civilizaţie cu tehnologie cuantică gravitaţională avansată a reuşit să se ridice la rangul de civilizaţie de clasă A şi să creeze universul nostru. Clasificarea civilizaţiilor la scară cosmică face posibilă diferenţierea progresului tehnologic al acestora.

Avi Loeb aminteşte că „suntem o civilizaţie tehnologică de nivel scăzut, clasificată în clasa C la scară cosmică, deoarece nu suntem în stare să recreăm nici măcar condiţiile de locuit ale planetei noastre când soarele va muri". O civilizaţie de clasă A are capacitatea tehnologică de a recrea condiţiile cosmice care stau la originea existenţei sale şi, prin urmare, de a crea în laborator un univers, ca întreg. Pentru profesorul de la Harvard, teoria este singura care poate unifica „noţiunea religioasă a unui creator cu noţiunea gravitaţiei cuantice".

Însă cea din urmă vine împotriva raţionamentului antropogen convenţional, care este acela că universul a fost selectat pentru ca noi să existăm. Ideea unui univers creat în laborator de o civilizaţie de clasă A ne retrogradează la un statut de „civilizaţie care este cosmologic sterilă", deoarece este incapabilă să recreeze condiţiile care au condus la existenţa sa. Avi Loeb consideră că suntem departe de a progresa în clasificarea cosmică şi mai aproape de a retrograda la rangul D, deoarece tehnologiile noastre declanşează schimbări climatice care ne distrug habitatul natural.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE