ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




Să le dăm oamenilor superputeri! Elon Musk spune despre interfața creier-computer, Neuralink, că "a început al doilea test și până acum e bine"

Postat la: 10.08.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Startup-ul lui Elon Musk pentru interfața creier-computer (BCI), Neuralink, a început, evident, cel de-al doilea studiu uman. Vestea a venit în timpul unui episod din podcast-ul Lex Fridman în care Musk a dezvăluit fără ceremonie că al doilea test uman a avut succes, „până acum e bine".

Musk a continuat spunând că cel de-al doilea implant funcționa corect, cu aproximativ 400 de electrozi care „furnizează semnale". Interfețele creier-calculator sunt dispozitive electronice care permit oamenilor să comunice cu computerele folosindu-și gândurile. Deși ar putea suna ca o ficțiune științifico-fantastică, BCI-urile există de zeci de ani.

Principiul din spatele lor este simplu: activitatea creierului tău produce un semnal electric pe care o mașină îl poate măsura. La fel cum un radio FM poate fi reglat pentru a interpreta anumite semnale FM ca transmisii distincte, un computer poate interpreta diferite semnale electrice ca comenzi distincte.

Musk i-a mai spus lui Fridman că, dincolo de a permite oamenilor să opereze interfețe simple de computer cu gândurile lor, Neuralink le va oferi abilități excepționale. „Să le dăm oamenilor superputeri", a glumit miliardarul. Potrivit lui Musk, Neuralink va face posibilă oferirea oamenilor viziune termică, vederea vulturului și chiar restabilirea orbirii. El a mai spus că ar putea vindeca mai multe boli și poate vindeca unele tulburări neurologice.

Musk a mai spus că oamenii vor găsi interacțiunea tradițională cu oamenii și computerele „agonisitor de lentă" după ce au folosit implantul pentru a comunica „mai rapid decât poate comunica orice om prin tastarea sau vorbirea". În timp ce ideea generală pare să fie că mai rapid este mai bine, sociologia de bază pare să nu fie de acord.

Elefanții, de exemplu, folosesc aproximativ 70 de sunete diferite de trompetă și aproximativ 140 de semnale, expresii și gesturi vizuale și tactile. În comparație cu oamenii, asta este incredibil de eficient. Persoana medie cunoaște aproximativ 27.000 de leme (derivații de cuvinte) și nenumărate semnale non-verbale. Elefanții sunt mai eficienți, dar nu scriu literatură sau lucrări științifice.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE