Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












S-au întors de la cerșit din Anglia și Germania și acum vor bani de la primărie. Un grup de țigani a băgat spaima într-o localitate din Brașov

Postat la: 07.04.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Primăria din Teliu, județul Brașov, este sub asediul romilor. 20 de cetățeni reveniți din Anglia și Germania, țări unde au cerșit, au încălcat izolarea și terorizează comuna pentru a obține bani de mâncare.

Fără să-i intereseze de consecințe, țiganii urlă în plină stradă după ajutor. Revoltați că nu sunt băgați în seamă de localnici, aceștia au lua cu asalt Primăria, cerându-i edilului să-i ajute cu bani pentru a-și cumpăra mâncare și băutură.

„Au venit peste noi în primărie cerând de mâncare. Le-am explicat că nu pot să le asigur hrana decât celor care se află în carantină. Pentru cei care se află în izolare este problema lor, eu neavând niciun ordin sau o bază legală în acest sens, așa spune legea. Problema este că au început să amenințe că vin la primarie și fac praf toată primaria dacă nu le dau bani de mâncare. În fondurile primăriei nu pot umbla că nu sunt banii mei. Dar ei nimic, m-au amenințat că îmi vor da foc la primărie. Am făcut o adresă către Prefectura Brașov să ne trimită sprijin. Nici Poliția nu le face față, avem doar doi lucrători în comună, care nu pot face față unui asemenea asalt", a declarat Dorinel Blendica, primarul comunei Teliu.
Reacția IPJ Brașov: „Forțele de ordine..."

„Polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov sunt în permanență la datorie, în misiuni pentru menținerea ordinii și liniștii publice, pentru depistarea persoanelor care se sustrag măsurilor de izolare sau carantină, pentru fluidizarea circulației sau escortarea convoaielor auto.

În acest sens, acțiunile cu efective mărite ale polițiștilor brașoveni, alături de polițiști locali, jandarmi și militari, se desfășoară pe raza întregului județ în vederea verificării modului de respectare al reglementărilor legale instituite în această perioadă a stării de urgență.

Efectivele mixte constituite la nivelul întregului județ, inclusiv în zonele rurale (respectiv zonele cu ‘potențial risc' așa cum au fost menționate în spațiul public, cum ar fi de exemplu localitățile Teliu, Tărlungeni, mun. Săcele -cartier Gârcini) sunt foarte bine dimensionate nefiind înregistrate, până în acest moment, probleme de tulburare a ordinii și siguranței publice, care să impună măsuri suplimentare de aplicare a legii.

Forțele de ordine acționează pentru aplicarea măsurilor stabilite prin Ordonanțele Militare adoptate, în scopul prevenirii și limitării răspândirii CoVid-19, a combaterii criminalității sub toate formele ei, precum și în vederea asigurării unui climat optim de siguranță publică.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE