Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












S-a autoincendiat o masină electrică și o navă care transporta 2.857 de automobile a luat foc în largul coastelor olandeze. Cel putin un membru al echipajului a murit

Postat la: 26.07.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Un incendiu a izbucnit miercuri pe o navă în largul coastei olandeze cu aproape 3.000 de vehicule la bord, provocând moartea cek putin a unui membru al echipajului și rănirea altora, a anunțat paza de coastă.

Incendiul a izbucnit seară pe nava Fremantle Highway, înregistrată în Panama, cu o lungime de 199 de metri, care se afla în drum din Germania spre Egipt, obligând mai mulți membri ai echipajului să sară peste bord. Radiodifuzorul olandez NOS a declarat că toți membrii echipajului erau indieni, transmite REUTERS care ofera si o inregistrare VIDEO AICI.

Navele de salvare au pulverizat apă pe vasul în flăcări pentru a-l răci, dar folosirea unei cantități prea mari de apă a riscat să îl scufunde, a declarat paza de coastă olandeză. O navă de salvare a fost agățată de ea pentru a o împiedica să plutească în derivă.

Incendiul ar putea dura mai multe zile, a anunțat agenția olandeză de știri ANP, citând paza de coastă. Fumul a continuat să iasă de pe navă în apropierea insulei Ameland din nordul Olandei.

"Incendiul este cu siguranță încă necontrolat. Este un incendiu foarte greu de stins, probabil din cauza încărcăturii pe care o transporta nava", a declarat Edwin Versteeg, purtător de cuvânt al Departamentului olandez pentru căi navigabile și lucrări publice.

Paza de coastă a precizat pe site-ul său că nu se cunoaște cauza incendiului, dar un purtător de cuvânt al pazei de coastă declarase anterior pentru Reuters că acesta a început de la o mașină electrică, care s-a autoincendiat de la baterii. Aproximativ 25 din cele 2.857 de vehicule de pe navă erau electrice.

Organizația Maritimă Internațională, care stabilește reglementări pentru siguranța pe mare, intenționează să evalueze anul viitor noi măsuri pentru navele care transportă vehicule electrice, având în vedere numărul tot mai mare de incendii pe navele de marfă, a declarat un purtător de cuvânt.

"Mașinile electrice ard când bateriile se supraîncălzesc și apare așa-numitul 'thermal runaway', atunci devine periculos", a declarat Uwe-Peter Schieder, căpitan de marină și reprezentant al Asociației germane de asigurări.

"O reacție chimică în baterie produce gaze care umflă bateria".

Noile reguli avute în vedere ar putea dura ani de zile pentru a fi puse în aplicare, dar ar putea include specificații privind tipurile de extinctoare cu apă disponibile pe ambarcațiuni și limitări privind cantitatea de încărcare a unei baterii, care are un impact asupra inflamabilității.

Aproximativ 350 dintre vehiculele aflate la bord erau mașini Mercedes-Benz, a precizat compania (MBGn.DE).

Paza de coastă a declarat că Fremantle, care plecase din portul Bremerhaven, a fost remorcat în afara căilor de navigație. Acesta se afla la 27 km (17 mile) la nord de Ameland când a izbucnit incendiul.

Acesta s-a răspândit atât de repede încât șapte membri ai echipajului au sărit peste bord, a declarat Willard Molenaar de la Compania Regală Olandeză de Salvare (KNRM), care a fost printre primii la fața locului.

Molenaar a declarat pentru NOS că unele persoane au fost rănite sărind în apă, în timp ce un membru al echipajului a murit în flăcări.

"A fost mult fum și focul s-a extins rapid, mult mai repede decât se aștepta", a spus el. "Oamenii de la bord au trebuit să coboare rapid ... I-am pescuit din apă".

Un elicopter a transportat pe cei rămași din echipajul de 23 de persoane de pe nava în flăcări. Răniții au fost tratați pentru probleme respiratorii, arsuri și oase rupte, au declarat autoritățile locale olandeze.

Purtătorul de cuvânt al gărzii de coastă, Edwin Granneman, a declarat că experții în salvare încearcă să stabilească următorii pași pentru nava în flăcări.

Shoei Kisen, compania japoneză de leasing de nave care administrează Fremantle, a declarat că lucrează cu autoritățile olandeze pentru a stinge incendiul.

Incidentul a fost cel mai recent dintre mai multe incendii produse în ultima vreme pe nave de transport auto.

La începutul acestei luni, doi pompieri din New Jersey au fost uciși și cinci răniți în urma unui incendiu izbucnit pe un cargobot care transporta sute de vehicule. Pe acel vas nu se aflau mașini electrice, a precizat operatorul.

Un incendiu a distrus mii de mașini de lux, unele electrice cu baterii litiu-ion, pe o navă în largul coastelor insulelor Azore din Portugalia, în februarie anul trecut.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE