Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












S-a aflat de ce a dispărut brusc ministrul de Externe al Chinei: Cine e amanta cu care soția l-a prins în pat

Postat la: 26.07.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

China l-a numit pe diplomatul Wang Yi în funcţia de ministru de externe marţi, înlocuindu-l pe Qin Gang după ce acesta a lipsit o lună din spaţiul public, informează BBC.

Qin, în vârstă de 57 de ani, fost consilier al președintelui Xi Jinping, a preluat ministerul în decembrie, dar nu a mai fost văzut în public din 25 iunie.

Misterul dispariției lui Qin Gang a născut foarte multe discuții, inclusiv pe rețelele de socializare din China. În mod total neobișnuit, cenzura de stat din China a lăsat toate comentariile să curgă la liber, ceea ce nu se întâmplă de obicei, mai ales că este vorba despre un funcționar de rang foarte înalt.

"Absența cenzurii îi face pe oameni să se întrebe dacă există vreun adevăr în zvonurile despre luptele pentru putere, corupție, abuzul de putere și de poziții, precum și despre relațiile romantice", a declarat săptămâna trecută pentru BBC Ian Chong de la Universitatea Națională din Singapore.

Este posibil ca absența cenzurii să fie o strategie a Beijingului. Au lăsat să transpire informații neoficial, dar suficient de multe încât să fie cu toții convinși că amantlâcul este motivul dispariției.

Acest lucru s-a reflectat în termenii de căutare de top de pe Weibo, cea mai mare rețea de socializare din China. Aici, oamenii vorbesc foarte mult despre un scandal amoros în care a fost implicat Qin Gang, fiind prins de soție în pat cu amanta, o celebră vedetă de televiziune din China.

În vârstă de 57 de ani, Wang Yi este considerat un apropiat al președintelui chinez Xi Jinping și este una dintre cele mai tinere persoane numite într-o funcție atât de înaltă din istoria Chinei.

Acum se nasc discuții despre capacitatea lui Xi Jinping de a-și alege oamenii de încredere. Dat fiind că ministrul de Externe a rezistat mai puțin de 6 luni în funcție se pune întrebarea dacă liderul chinez nu a făcut o mare greșeală când l-a numit.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE