Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Rusia vrea să se retragă de pe Stația Spațială Internațională: "Decizia a fost deja luată. Pot să spun doar un singur lucru!"

Postat la: 01.05.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Decizia privind momentul în care se va pune capăt participării Rusiei la programul ISS a fost deja luată, dar nu va fi anunțată încă. Rusia, în conformitate cu obligațiile sale, va avertiza partenerii despre aceasta cu un an înainte, a declarat sâmbătă șeful Roscosmos, Dmitri Rogozin.

„Decizia a fost deja luată, nu suntem obligați să vorbim despre ea în mod public", a spus Rogozin. „Pot să spun doar un singur lucru: în conformitate cu obligațiile noastre, ne vom avertiza partenerii cu un an înainte despre încheierea lucrărilor pe ISS", a mai precizat el. Rogozin a precizat că termenii activității Rusiei pe ISS sunt stabiliți de guvern și de președinte, în acest moment Federația Rusă continuând să lucreze pe stație până în 2024.

„Această muncă va fi legată în mare măsură, în primul rând, nu numai de demonstrarea atitudinii noastre față de ceea ce se întâmplă în lume, dar este, de asemenea, o demonstrație a pregătirii noastre pentru a desfășura stația de servicii orbitale rusești, care va fi multifuncțională, se lucrează deja la ea, proiectul preliminar este dezvoltat de corporația Energia", a adăugat Rogozin. Anterior, Rogozin, în cadrul unei întâlniri cu deputații din Duma de Stat din partea Partidului Liberal Democrat, a declarat că lucrările la ISS în situația geopolitică actuală nu sunt eficiente. El a adăugat că vor fi necesare fonduri colosale pentru a prelungi funcționarea stației până în 2030, altfel „stația se va prăbuși".

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE