Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Rușii au câștigat bătălia pentru litiu în Bolivia invingându-i pe chinezi și pe Bill Gates

Postat la: 02.07.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Uranium One Group, holdingul internațional de exploatare a uraniului din cadrul corporației de stat rusești Rosatom, a convenit împreună cu compania Yacimientos de Litio de Bolivia crearea unui complex industrial pentru extracția și producția de carbonat de litiu în Bolivia, a anunțat Kirill Komarov, director al departamentului de dezvoltare și afaceri internaționale al Rosatom.

Rușii au câștigat bătălia pentru litiu la concurență cu mai multe companii chinezești și cu un consorțiu american din care făcea parte și Bill Gates. „Acordul deschide noi perspective de cooperare pe termen lung între Rusia și Bolivia. Pentru Rosatom, acesta este primul mare proiect peste hotare în domeniul producției de litiu, cu investiții de aproximativ 600 de milioane de dolari", a precizat, într-un comunicat, serviciul de presă al Rosatom.

În document, corporația de stat subliniază că Bolivia este țara cu cele mai mari rezerve de litiu din lume, iar acest lucru va oferi, la rândul său, oportunitatea de a crea un lanț de la extragerea resursei până la obținerea produsului de piață. „Litiul se află acum pe linia de dezvoltare a economiei verzi - este un element critic pentru dezvoltarea sistemelor de stocare a energiei, care au primit deja o aplicare pe scară largă într-o serie de industrii de înaltă tehnologie", a precizat Rosatom pe site-ul său. Potrivit unei estimări a US Geological Survey, Bolivia are cele mai mari resurse din lume de litiu, un metal care este important din punct de vedere strategic pentru producția de baterii.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE