Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Rușii au bombardat o instalație nucleară la Harkov. „Sursa de neutroni" este într-o stare subcritică!

Postat la: 26.06.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Forțele armate ruse au tras în Centrului Național de Cercetare al Institutului de Fizică și Tehnologie din Harkov, unde se află instalația de cercetare „Sursa de neutroni", a anunțat Inspectoratul de Stat pentru Reglementarea Nucleară din Ucraina.

În urma bombardamentului a fost avariat peretele de nord al prelungirii acceleratorului din sala experimentală a instalației, precum și canalele de ventilație ale sistemului special de răcire. Personalul continuă să inspecteze clădirile, structurile și echipamentele pentru a identifica orice daune, sub amenințarea constantă cu noi bombardamente.

Fii la curent cu cele mai noi informații LIVE despre războiul din Ucraina Inspectoratul a precizat că instalația nucleară a fost trecută într-o stare profund subcritică. Personalul operațional monitorizează starea „Sursei de neutroni" și menține echipamentul în stare de funcționare. Fondul de radiații a fost verificat și este normal.

Inspectoratul reamintește că teritoriul Institutului a fost bombardat și în martie. Infrastructura institutului a suferit deja daune catastrofale. Instalația nucleară în sine a fost supusă focului direct, iar clădirile institutului au fost și ele grav avariate.

Instalația nucleară „Sursa de neutroni" a fost lansată în 2016 cu sprijinul Statelor Unite în cadrul programului de neproliferare nucleară. Instalația este concepută pentru a efectua cercetări în diverse domenii ale științei, dezvoltarea radioizotopilor pentru medicină și industrie, probleme ale energiei nucleare, prelungirea duratei de viață a centralelor nucleare.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE