Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Rușii au atacat puternic, la doar 60 de kilometri de România

Postat la: 02.08.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Trupele rusești au lansat un atac nocturn, extrem de puternic, în portul Ismail, aflat la doar 62 de kilometri de portul Galați, din România. Din primele informații, care s-au scurs în presa din Rusia, a fost lovit depozitul de petrol din port, dar și mai multe vase care se aflau în port. Rușii au atacat cu drone și rachete, dar deocamdată nu este cunoscut bilanțul pagubelor.

Rusia a avertizat Occidentul că Marea Neagră a devenit "zonă de navigație periculoasă" și au spus că orice navă care va trece prin această zonă va fi considerată una care transportă echipament militar. În ultimele zile, mai multe vase occidentale au evitat portul Odesa, acolo unde rușii au lansat numeroase atacuri, dar au mers direct în portul Ismail. Tocmai de aceea rușii au atacat puternic la Ismail, ca un semnal de alarmă pentru Occident că-și pun amenințările în practică. Țările occidentale își făcuseră un calcul greșit și au crezut că rușii nu vor ataca vasele occidentale.

În timpul nopții, rușii au atacat și portul din Odesa, dar și Kievul. Se pare însă că cel mai mult s-au concentrat asupra portului din Ismail. Un alt atac cu drone a avut loc în cursul nopţii în sudul regiunii Odesa, un mare port ucrainean la Marea Neagră, a anunţat administraţia militară regională. Mai multe drone ruseşti au atacat Kievul în noaptea de marţi spre miercuri, provocând pagube materiale, a anunţat primarul capitalei ucrainene Vitali Klitschko, relatează AFP. "Ca urmare a atacului inamicului asupra capitalei şi a căderii resturilor de la drone, o clădire nerezidenţială a fost avariată în districtul Solomyansky. Un copac a luat foc în districtul Svyatoshynsky", a scris Klitschko.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE