ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




România va produce "carne hibrid". Când vor fi lansate pe piață primele produse

Postat la: 12.10.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Primul laborator din România care poate produce "carne hibrid" a primit autorizatie de funcționare si va fi inaugurat la Timișoara. Produsele din carne hibrid sunt mai bogate în proteine comparativ cu produsele tradiționale.

Acum, produsele realizate din carne hibrid încearcă să își facă loc pe piață, concurând cu produsele din carne tradițională, fiind nevoite să depășească reticențele românilor. La Timișoara se vor produce pateu, parizer și crenvurști din carne hibrid. Această materie primă nu reprezintă un produs artificial dar este mai potrivită pentru consum, întrucât conține antioxidanți naturali de origine vegetală. De asemenea, carnea hibrid conține fibre, benefice pentru sănătate, care nu există în carnea naturală.

"Produsele hibrid din carne și ingrediente vegetale vin cu multe beneficii pentru sănătate, întrucât produsele vegetale, ingredientele vegetale conțin o serie de nutrienți pe care nu le regăsim în materia primă de origine animale, respectiv în carne, respectiv fibrele care ajută cu beneficii pentru sănătate, compuși bio-activi pe care de asemenea nu-i regăsim în carne", a explicat Ileana Cocan, șef de lucrări la Facultatea de Inginerie Alimentară.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE