ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




România va ajuta la construirea unei flote de drone pentru supravegherea teritoriilor NATO

Postat la: 19.10.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

România va contribui la formarea unei flote multinaționale de drone, care va supraveghea teritoriul NATO. Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, s-a întâlnit cu omologii săi din statele membre ale Alianței la Bruxelles, anunță sâmbătă, 19 octombrie, Ministerul Apărării Naționale.

Tîlvăr a semnat joi o scrisoare de intenție pentru participarea la flota de drone, ca parte a extinderii Capabilităţii NATO de Supraveghere Terestră (NISRF). În marja reuniunii, Angel Tîlvăr a semnat o scrisoare de intenţie privind stabilirea unui coridor de mobilitate militară între România, Bulgaria şi Turcia, esenţial pentru îmbunătăţirea conectivităţii şi a capacităţii de răspuns rapid în regiunea Mării Negre.

Vineri, ministrul Apărării a participat la sesiunea NATO dedicată posturii de descurajare şi apărare, unde a accentuat necesitatea implementării rapide a planurilor regionale de apărare, în special în contextul provocărilor din regiunea Mării Negre. El a subliniat importanţa unei apărări aeriene şi antirachetă integrate la nivel aliat, în contextul incursiunilor neautorizate ale dronelor ruseşti în spaţiul aerian al NATO.

Oficialul român a semnat, de asemenea, documentul de aderare a României la iniţiativa coridorului VIII pan-european de mobilitate militară, împreună cu Albania, Bulgaria, Italia şi Macedonia de Nord, pentru a îmbunătăţi capacitatea de răspuns rapid în regiune. În marja reuniunii ministeriale, ministrul Tîlvăr a avut o întrevedere bilaterală cu omologul său din Albania, cu care a discutat despre securitatea în Balcanii de Vest, colaborarea la nivel NATO şi consolidarea relaţiilor bilaterale.

Angel Tîlvăr a participat şi la întâlnirea aniversară a Coaliţiei Globale anti-ISIS/Daesh, reafirmând angajamentul României în combaterea terorismului internaţional şi contribuţia activă în regiunile afectate de acest fenomen. "Ministrul român al Apărării a luat parte şi la reuniunea statelor participante la Gruparea de tip Naţiune Cadru (Framework Nation Concept - FNC), coordonată de Germania. FNC reprezintă o platformă esenţială pentru dezvoltarea capabilităţilor NATO, având un rol important în întărirea posturii de apărare şi descurajare a Alianţei", mai anunţă MApN.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE