Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Românii alimentează mașinile în Ungaria și economisesc până la 150 de lei. Guvernul maghiar menține plafonarea prețului la carburant!

Postat la: 04.05.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Românii au fost surprinși cum alimentează mașinile în Ungaria, deoarece prețul la motorină este mai mic cu aproape 3 lei/l decât cel aplicat în țara noastră. Astfel, șoferii ajung să economisească până la 150 de lei pentru fiecare plin. Stațiile de alimentare din țara vecină sunt frecventate cel mai des de românii din Maramureș, Sălaj, Bihor, fiind foarte aproape de graniță.

Guvernul maghiar a plafonat prețul la carburanți încă din toamna anului trecut. Acesta nu poate fi mai mare de 480 de forinți pe litru, cel puțin până la 1 iulie ac, menționează sursa citată. Ungaria a fost aspru criticată, chiar de oficialii Uniunii Europene, că nu susține Ucraina și se situează mai degrabă „pro Rusia", realitatea arată că a impus măsuri economice care par favorabile și altor state.

Mai exact, prețul la motorină și benzină reflectă cel mai bine acest lucru. În România, prețul carburanților a crescut simțitor față de aceeași perioadă a anului trecut. În prezent, un litru de motorină costă acum 8,74 de lei, iar unul de benzină standard 7,9 lei. La debutul războiul Rusia-Ucraina, acesta a ajuns și la 11 lei/l. De atunci, guvernul Ciucă a anunțat doar controale și amenzi.

Potrivit datelor Oil Bulletin, serviciul de monitorizare al pieței carburanților din UE, în Ungaria se înregistrează cele mai mici prețuri la carburanți (1,28 euro/litrul de benzină și 1,43 litrul de motorină), menționează economica.net. Guvernul de la Budapesta a decis și plafonarea prețului la alimentele de bază, pe fondul războiului Rusia-Ucraina.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE