Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












România ar putea direcționa o parte din veniturile companiilor energetice către reconstrucția infrastructurii energetice din Ucraina

Postat la: 23.06.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

România este dispusă să examineze posibilitatea de a direcționa o parte din veniturile companiilor energetice către reconstrucția infrastructurii energetice din Ucraina - Ministerul Energiei al Ucrainei, bykvu.com.ua, transmite BucPress din Cernăuți.

Ministrul Energiei al Ucrainei, Herman Halușcenko, a avut o întâlnire cu ministrul Afacerilor Externe al României, Luminița Odobescu, în cadrul unei conferințe privind reconstrucția Ucrainei, ce s-a dedsfsășurat la Londra.

Au fost discutate unele măsuri privind consolidarea securității energetice în regiune, precum și sprijinirea sectorului energetic ucrainean în reconstrucția și restaurarea obiectelor de infrastructură distruse în urma atacurilor rusești.

Un accent deosebit în cadrul întâlnirii a fost acordat apelului Ministerului Energiei al Ucrainei către partenerii străini de a împărți veniturile suplimentare obținute de companiile energetice ca urmare al războiului declanșat de Rusia în Ucraina, care a determinat creșteri semnificative ale prețurilor pe piețele energetice și, implicit, venituri neprevăzute pentru actorii din sectorul energetic. În răspuns la acest apel, ministrul Energiei al României, Virgil Daniel Popescu, a informat partea ucraineană cu privire la disponibilitatea colegilor români de a examina această inițiativă.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE