Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












România a înregistrat în august cel mai înalt nivel al ratei inflaţiei dintre ţările UE

Postat la: 18.09.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Cel mai înalt nivel al ratei anuale a inflaţiei a fost înregistrat în România (4,1%), urmată de Ungaria, Olanda şi Letonia, transmite miercuri, Eurostat. Cea mai mare rată anuală a inflaţiei a fost înregistrată în România (4,1%), Ungaria (3,2%), Olanda și Letonia (ambele 3,1%).

La polul opus, cu cele mai mici valori au fost în luna august în Portugalia (-0,1%), Grecia (0,1%) și Spania (0,4%). Inflația anuală a Uniunii Europene a fost de 1,4% în august 2019, stabilă comparativ cu iulie. Anul trecut, rata a fost de 2,2%. Rata anuală a inflației din zona euro a rămas în august la nivelul lunii iulie, de 1%. Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, inflaţia a scăzut cu 1,1%.

Față de iulie, inflația anuală a scăzut în nouă state membre, a rămas stabilă în șase și a crescut în 12. În luna august, cea mai mare contribuție la rata anuală a inflației din zona euro a venit din partea serviciilor (+0,60 puncte procentuale) urmată de alimente, alcool și tutun (+0,40 pp), bunuri industriale neenergetice (+0,08 pp) și energie(-0,06 pp).

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE