Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Româmia e în top la cea mai proastă mancare consumată in UE

Postat la: 11.07.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Cel mai recent raport emis de Eurostat prezintă România în vârful clasamentului țărilor în care cetățenii nu-și permit să mănânce alimente de o calitate rezonabilă.

În 2022, 8,3% din populația Uniunii Europene nu își putea permite o masă care să conțină carne, pește sau un echivalent vegetarian la fiecare două zile, cu un punct procentual (pp) mai mult decât în 2021 (7,3%). Mai mult, luând în considerare persoanele expuse riscului de sărăcie, în 2022 ponderea la nivelul UE era de 19,7%, cu 2,2 pp mai mare decât în 2021 (17,5%), arată raportul Eurostat.

În 2022, diferența dintre populația totală și cea expusă riscului de sărăcie în ceea ce privește capacitatea de a-și permite o masă adecvată a fost, de asemenea, vizibilă în țările UE: cea mai mare pondere a persoanelor expuse riscului de sărăcie care nu își pot permite o masă adecvată a fost înregistrată în Bulgaria (44,6%), urmată de România (43%) și Slovacia (40,5%). Pe de altă parte, cea mai mică pondere a fost înregistrată în Irlanda (5,0%), urmată de Luxemburg (5,1%) și Cipru (5,6%).

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE