Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Rolls-Royce aduce în Ungaria dezvoltarea unor dispozitive considerate încă science-fiction

Postat la: 12.06.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Compania britanică Rolls-Royce aduce în Ungaria dezvoltarea unor dispozitive foarte interesante şi de mare perspectivă, astfel încât inginerii maghiari vor avea ocazia să participe la proiecte care astăzi mai sunt de domeniul ştiinţifico-fantasticului, a spus ministrul ungar de externe şi al comerţului exterior, Péter Szijjártó, luni.

La anunţarea noii investiţii în cercetare şi dezvoltare a companiei britanice Rolls-Royce, şeful diplomaţiei ungare a relatat că aceasta va proiecta în centrul său din Budapesta instrumente necesare pentru transportul viitorului: piese pentru avioane hibride şi electrice, sisteme bazate pe generatoare de mare viteză.

"Sunt piese care astăzi încă mai aparţin categoriei "incredibil", însă în urmă cu câţiva ani aşa am gândit şi despre maşinile cu conducere autonomă, ca fiind ceva science fiction, la fel cum în urmă cu câţiva ani, şi maşinile electrice păreau ceva mult prea îndepărtat", a explicat politicianul.

"Este ceva foarte important şi pentru că astfel, inginerii maghiari vor avea ocazia să participe la proiecte care astăzi mai sunt de domeniul ştiinţifico-fantasticului", a adăugat ministrul ungar de externe.

Statul maghiar a participat la proiectul în valoare de 1,7 miliarde de forinţi cu o sumă de 6,9 miliarde de forinţi, contribuind astfel la crearea, pe lângă cele 120 actuale, la 20 de noi locuri de muncă în inginerie.

În creşterea mare a capacităţilor de cercetare şi dezvoltare un rol esenţial joacă, printre altele, cotele de impozitare scăzute, stabilitatea politică excepţională la nivel european şi reorganizarea învăţământului superior, a subliniat Péter Szijjártó.

Oficialul a salutat şi faptul că în bugetul Ungariei, cheltuielile cu cercetarea şi dezvoltarea au crescut la peste 1000 de miliarde de forinţi, ceea ce depăşeşte deja un procent din PIB.

"Numărul unităţilor de cercetare din Ungaria a depăşit patru mii, iar resursele corporative - care sunt, poate, cele mai importante din punct de vedere al cercetării şi dezvoltării - au crescut cu 18%, în timp ce cheltuielile de la bugetul de stat au înregistrat o creştere de 27%", a enumerat politicianul maghiar.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE