Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Roger Waters declarat „persona non grata" în Cracovia

Postat la: 29.09.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Oraşul Cracovia l-a declarat miercuri pe muzicianul englez Roger Waters, cofondator al grupului rock Pink Floyd, „persona non grata" pentru declaraţiile sale considerate prea indulgente faţă de războiul din Ucraina şi după anularea din acest motiv a concertelor sale, pe care starul britanic le avea programate în oraşul polonez.

„Nu vrem să avem în Cracovia persoane care au poziţii pro-Rusia în ceea ce priveşte informaţiile despre război şi care susţin sau repetă propaganda lui Putin", a anunţat printr-un mesaj pe Twitter vice-preşedintele consiliului municipal din Cracovia, Michal Drewnicki.

El a precizat că acelaşi consiliu a votat în unanimitate pentru a-l desemna pe muzicianul britanic „persona non grata", o decizie care nu este însă însoţită de constrângeri juridice.

Într-o scrisoare deschisă publicată la începutul lunii septembrie, Roger Waters a afirmat că Occidentul ar trebui să nu mai furnizeze arme Ucrainei şi l-a acuzat pe preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski că a tolerat „un naţionalism extrem", îndemnându-l totodată să pună capăt „acestui război ucigaş".

Soţia preşedintelui ucrainean, Olena Zelenska, a reacţionat pe Twitter, adresându-i-se lui Roger Waters: „Aţi face mai bine să îi cereţi preşedintelui Federaţiei Ruse să facă pace. Nu Ucrainei".

Roger Waters ar fi trebuit să susţină două concerte la Cracovia în aprilie 2023, dar organizatorul de turnee Live Nation Polska a anunţat sâmbătă pe Twitter că show-urile „au fost anulate", fără să ofere alte detalii.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE