Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Reuters leagă o legislație anti LGBT în România de propaganda Moscovei: ACCEPT și grupul local MozaiQ!

Postat la: 01.05.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Grupurile române pentru drepturile omului au condamnat, vineri, un proiect de lege aprobat de Senat care interzice așa-zisa propagandă gay în școli, spunând că ar legitima discriminarea comunităţii LGBT, similar unor astfel de măsuri din Ungaria și Rusia. Grupurile în cauză au cerut camerei inferioare a Parlamentului, for decizional, să respingă proiectul de lege care interzice utilizarea în şcoli a materialelor considerate ca promovând homosexualitatea și schimbarea de gen, transmite Reuters.

Mai mulți parlamentari din cadrul formaţiunii etnice UDMR, un partid din coaliţia de guvernare, au promovat proiectul de lege despre care au spus că va preveni abuzurile asupra copiilor. Legislația similară din Ungaria vecină a atras critici aspre din partea Comisiei Europene. „Cenzura din sistemul educațional de la Budapesta nu trebuie aplicată la București", a comunicat ACCEPT, grup pentru drepturile LGBT.

„România trebuie să evite deriva neliberală promovată de Ungaria prin astfel de măsuri care au fost primite cu duritate de Uniunea Europeană". „Adoptarea unei legislații explicit homofobe și transfobe prin cenzurarea informațiilor despre orientarea sexuală și identitatea de gen este o rușine pentru România. Camera inferioară trebuie să voteze pentru a opri această incitare la discriminare". ACCEPT și grupul local pentru drepturile LGBT MozaiQ au avertizat că măsurile vor conduce la cenzurarea filmelor și știrilor despre comunitatea LGBT, precum și la stoparea marșurilor și a evenimentelor publice. „Îndemnăm camera inferioară să dea dovadă de responsabilitate și decență și să respingă orice propunere legală care urmărește să demonizeze și să marginalizeze comunitatea LGBT", a transmis MozaiQ.

„În contextul invadării Ucrainei de către Rusia, credem că adoptarea unui astfel de proiect de lege în România ar alimenta propaganda rusă și campaniile de dezinformare de la Moscova". România social conservatoare a dezincriminat homosexualitatea în 2001, cu zeci de ani mai târziu decât în ​​alte părți ale Uniunii Europene, și interzice căsătoriile și parteneriatele civile pentru cuplurile de același sex. O interdicție generală a studiilor privind identitatea de gen din 2020 a fost în cele din urmă anulată, mai spune Reuters.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE