Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Reuniune de urgență a OMS: variola maimuței se răspândește prea repede!

Postat la: 06.07.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Peste 6.000 de cazuri de variola maimuței au fost raportate în 58 de țări, în cadrul actualei epidemii, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății.

Urmează o nouă reuniune de urgență a OMS, în săptămâna care începe la 18 iulie sau mai devreme, pentru ca specialiștii să decidă dacă variola maimuței reprezintă sau nu o urgență de sănătate globală, cel mai înalt nivel de alertă al OMS, a declarat directorul general Tedros Adhanom Ghebreyesus.

"Continui să fiu îngrijorat de amploarea și răspândirea virusului în întreaga lume", a declarat Tedros, adăugând că lipsa testelor a însemnat că există probabil mult mai multe cazuri care nu sunt raportate. Aproximativ 80% din cazuri sunt în Europa, a spus el.

La final de iunie, directorul OMS spunea că epidemia globală de variola maimuței reprezintă o amenințare pentru sănătate și evoluează foarte îngrijorător, dar nu atinsese încă stadiul de urgență sanitară globală.

Variola maimuței, o infecție virală de obicei ușoară care provoacă simptome asemănătoare gripei și leziuni ale pielii, s-a răspândit în întreaga lume de la începutul lunii mai. Rata de mortalitate în focarele anterioare ale tulpinii care se răspândește în prezent a fost de aproximativ 1%.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE