Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Restaurantul Mogoșoaia, afacere de famiglie la Ministerul Muncii

Postat la: 16.04.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

0

După modelul „nașul și finul", un secretar de stat a închiriat restaurantul Mogoșoaia unui subaltern un local de lux. Este vorba de restaurantul din Palatul lui Brâncoveanu, unul dintre cele două amenajate în Palatul Brâncoveanu de la marginea Capitalei, care a fost închiriat în 2016 de Adrian Vlad Chioțan, președinte al Autorității Naționale pentru Persoane cu Dizabilități, din cadrul Ministerului Muncii, consilierului său personal din această instituție.

O firmă deținută de Alexandru Alexandrescu, consilier personal al președintelui Autorității Naționale pentru Persoanele cu Dizabilități (ANPD), secretarul de stat Adrian Vlad Chioțan, a ajuns să dețină unul dintre cele două restaurante deschise acum în cadrul Palatului Mogoșoaia. Până anul trecut a fost singurul. Mai mult, firma lui Alexandrescu deține domeniul de internet palatulmogosoaia.ro și chiar comercializează vin sub această marcă. Însă, frapant este faptul că Alexandru Alexandrescu a obținut spațiul comercial tocmai de la șeful său, președintele ANPD, Adrian Vlad Chioțan, secretar de stat în guvernul condus de Viorica Dăncilă.

Totul a început în martie 2016, când instituția denumită Centrul de Cultură Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului închiriază pentru șase luni 376 metri pătrați firmei Alval International. La acel moment, Centrul de Cultură era condus chiar de Adrian Vlad Chioțan. Acționar unic și administrator la Alval International era, ca și acum, Alexandru Alexandrescu. Pe data de 24 mai 2016 se semnează contractul de utilizare spațiu nr. 106 dintre Centrul de Cultură Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului și firma Alval International din București, scriu cei de la cetateanul.net

Societatea se alegea în urma contractului cu un spațiu de 376 de metri pătrați în zona denumită Terasa de vară a Vilei D'Elchenghen din cadrul Palatului Mogoșoaia. Contractul era inițial pe o durată de șase luni. Adrian Vlad Chioțan ne-a declarat că a ales firma Alval pentru că a avut cea mai bună ofertă financiară: 17.000 de lei pe lună. „Au fost patru oferte, am ales-o pe cea mai bună. Îl cunoșteam la acel moment pe Alexandrescu, dar nu eram prieteni. Îl știam, așa cum știu multe alte persoane. Au fost patru oferte, una ne-a dat în judecată și a pierdut. Semn că modul în care a fost ales câștigătorul a fost unul corect. Repet, a fost oferta cea mai bună, nu cred că se scot banii aștia nici acum", a explicat Chioțan ziaristilor de la publicatia amintita.

Pe lângă acest spațiu, pe site-ul restaurantului amenajat de Alexandrescu în Palatul Mogoșoaia, reiese că societatea mai administrează și Salonul „Domnița Bălașa". Centrul Cultural este o instituție aflată în subordinea Primăriei Capitalei și a Consiliului General al Municipiului București și are în administrare Palatul Mogoșoaia. Salonul „Domnița Bălașa" este amplasament la intrarea în incinta complexului și are o suprafață utilă de 180 mp. Salonul „Principele Bibescu" este amplasat la parterul Vilei D`Elchingen și dispune de o suprafață de 69 mp, având o capacitate de 60 locuri. Are ieșire la terasa acoperită dinspre grădini și Palat.

În contractul amintit se preciza că dacă firma Alval International va investi minimum 10.000 de euro în amenajarea și întreținerea locației până la finalul anului 2016, atunci societatea poate cere prelungirea documentului. Înțelegerea contractuală din mai 2016 era semnată de Adrian Vlad Chioțan, director general al Centrului Cultural, și Alexandru Alexandrescu, acționar unic și administrator al firmei Alval International. În august 2016, Alval primește dreptul de a folosi spațiul de la Palatul Mogoșoaia până la finalul anului 2018. Se încheie un act adițional în acest sens. Prelungirea a fost motivată prin clauza din contractul inițial, potrivit căreia dacă Alval investea peste 10.000 de euro în amenajarea spațiului primea dreptul la o prelungire.

În martie 2017, Chioțan este avansat. Directorul instituției de cultură este mutat responsabil pe probleme sociale. Este numit președinte secretar de stat în cadrul Autorității Naționale pentru Persoanele cu Dizabilități. Însă, noul președinte al instituții avea nevoie și de un consilier personal, așa că alesul a fost patronul de la restaurantul Mogoșoaia, Adrian Alexandrescu.

Articolul integral poate fi citit AICI.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE