Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Restaurant la tine acasă, după o idee a lui Ivan Patzaichin. Punctele gastronomice locale un ajutor nesperat pentru micii producători

Postat la: 21.12.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Mai multe puncte gastronomice locale ar urma să fie înființate anul viitor în satele din țară, după ce, recent, parlamentarii au adoptat o lege care reglementează apariția acestor mici restaurante.

Având în vedere că în perioada următoare vor exista și fonduri pentru înființarea și funcționarea punctelor gastronomice locale considerăm că interesul va fi și mai mare, a declarat Veronica Baciu, director Agenția Națională Zona Montană, în cadrul emisiunii Agroexpert, de la Canal 33, moderată de Simona Man.

Punctele gastronomice locale pot fi înfiinţate în gospodăriile locale doar de către persoane fizice autorizate, ANSVSA prin direcţiile judeţene le înregistrează și autorizează, în baza unui carnet de producător și alte documente necesare înființării unui astfel de punct, a anunțat George Sava, fost președinte Agenția Domeniilor Statului, fost secretar general adjunct în Ministerul Agriculturii în cadrul emisiunii.

De asemenea, Veronica Baciu a anunțat că Agenția Națională a Zonei Montane organizează cursuri gratuite adresate persoanelor care deservesc Punctele Gastronomice Locale. Cursurile au o durată de 24 de ore și se derulează pe parcursul a 4 zile. Au absolvit acest tip de cursuri peste 7000 de persoane. În ultimii doi ani, în România s-au înființat 300 de puncte gastronomice locale, dar multe dintre ele există doar pe hârtie și nu sunt, cel puțin deocamdată, complet funcționale.

Punctul Gastronomic Local reprezintă o modalitate eficientă de valorificare a produselor din gospodăria țărănească în unități de alimentație publică de tip familial, ținând cont de specificul fiecărei zone/regiuni turistice cu tradiții gastronomice cunoscute. Ideea Punctului Gastronomic Local, aparține lui Ivan Patzaichin, care prin Asociația „Ivan Patzaichin - Mila 23" a demarat acest proiect încă din anul 2016.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE