Reincepe mascarada: OMS recomandă ca Europa să folosească măști în interior și în transportul public din cauza valului de Covid din China
Postat la: 13.01.2023 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Directorul regional pentru Europa al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Hans Henri P. Kluge, le-a recomandat cetățenilor europeni, având în vedere valul de infecții cu coronavirus din China, să continue să folosească măști în interior și în transportul public.
Kluge a subliniat că variantele virusului SARS-CoV-2 care circulă în China sunt cele care au fost deja văzute în Europa și în alte părți. "Împărtășim opinia actuală a Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor, potrivit căruia creșterea continuă a cazurilor din China nu este de așteptat să afecteze în mod semnificativ situația epidemiologică Covid-19 în Regiunea Europeană a OMS în acest moment", a detaliat el.
Totuși, liderul european al OMS a subliniat că, deși China a împărtășit informații despre secvențierea virusului, este nevoie de informații "detaliate și periodice", în special cu privire la epidemiologie și variantele locale, pentru a determina mai bine evoluția situației, relateaza 20 Minutos citat de Rador.
Din acest motiv, Kluge a asigurat că "nu este nerezonabil" ca țările să ia măsuri de precauție pentru a-și proteja populațiile, în așteptarea unor informații mai detaliate despre situația din China. Totuși, el a cerut ca inițiativele adoptate să fie "proporționale și nediscriminatorii".
Datele recente din unele dintre aceste țări încep să indice prezența în creștere a noului virus recombinant XBB.1.5, care s-a răspândit deja "rapid" în Statele Unite. În acest sens, Kluge a raportat că există încă puține cazuri în Europa, deși se lucrează pentru evaluarea impactului potențial al acestora.
"După trei ani lungi de pandemie, cu multe țări care se confruntă cu sisteme de sănătate suprasolicitate, cu deficit de medicamente esențiale și cu o forță de muncă epuizată în domeniul sănătății, nu ne putem permite mai multă presiune asupra sistemelor noastre de sănătate", a subliniat liderul european al OMS.
Acestea fiind spuse, el a cerut țărilor din Europa și Asia Centrală să își dubleze eforturile pentru a implementa strategii eficiente dovedite și să evite toleranța. "Aceasta înseamnă reinvestirea urgentă și reangajarea unei supravegheri virusologice și genomice îmbunătățite, inclusiv supravegherea apelor uzate, acolo unde este posibil. Aceasta înseamnă investirea și protejarea forței de muncă din domeniul sănătății, a cărei situație precară în multe locuri ar putea submina furnizarea eficientă a serviciilor de sănătate", a adăugat el.
În cele din urmă, Kluge a sfătuit creșterea acceptării vaccinurilor în populația generală; administrarea unor doze suplimentare de vaccinuri grupurilor prioritare; ventilarea spațiilor publice și aglomerate, precum școli, baruri și restaurante, birouri în aer liber și transport public; acceptarea de terapii precoce și adecvate pacienților cu risc de boală severă.
"Aceste măsuri pot reduce și impactul altor infecții respiratorii, în special gripa, cu care serviciile noastre de sănătate se confruntă în acest moment. Știință, vigilență, responsabilitate: toate acestea trebuie să se unească din ce în ce mai mult pe măsură ce intrăm în al patrulea an al pandemiei pentru a garanta un viitor pentru toți", a detaliat Hans Henri P. Kluge.
La rândul său, directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, s-a concentrat pe responsabilitatea Chinei, care "nu dă cifre complete" cu privire la evoluția Covid. "Săptămâna trecută au fost raportate 11.500 de decese la nivel global, dar acest număr este aproape sigur o estimare scăzută, având în vedere lipsa datelor despre decesele cauzate de Covid în China", a spus Tedros la conferința de presă săptămânală. Șeful OMS a afirmat că "fără îndoială, la nivel global suntem într-o poziție mai bună decât acum un an", când a avut loc vârful infecțiilor prin valul Omicron, iar de atunci decesele înregistrate la nivel mondial au scăzut cu 90%, dar de câteva luni există o anumită stagnare.
"De la jumătatea lunii septembrie, numărul deceselor săptămânale raportate a rămas între 10.000 și 14.000, o cifră pe care lumea nu o poate accepta atunci când avem instrumente pentru a le evita", a spus Tedros. Expertul etiopian a regretat, de asemenea, că doar cincizeci de țări oferă informații complete cu privire la sexul și vârsta celor care au murit din cauza Covid, lucru important pentru monitorizarea letalității virusului.
"Virusul nu va dispărea", a mai avertizat Tedros, cerând țărilor să continue secvențierea coronavirusului și efectuarea de teste asupra populației. "În primii doi ani de pandemie, testele și secvențierea ne-au permis să urmărim dezvoltarea diferitelor variante și pregătirea vaccinurilor. Cu toate acestea, în ultimele 12 luni, cantitatea de informații partajată a fost redusă la peste 50% pentru testele de secvențiere și detecție pentru Covid-19 efectuate", a adăugat liderul organismului Națiunilor Unite.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
- Crin Antonescu a anunțat Coaliția de la putere cum vrea să fie eliminat Călin Georgescu de la prezidențiale
-
Oamenii sunt dați la o parte: Inteligența Artificială dezvăluie modele ciudate de cipuri, descoperind în același timp noi funcționalități
Inteligența artificială reduce costurile și timpul de proiectare a cipurilor, dar asta nu este tot. Designul AI prezintă modele de circuite neobișnuite și eficiente. Microcipurile specializate care gestionează semnalele la vârful tehnologiei fără fir sunt lucrări uimitoare de miniaturizare și inginerie. Ele sunt, de asemenea, dificil și costisitor de proiectat.
-
România scade producția de energie electrică pentru 2025: Facturile vor sări și mai rău în aer
Facturile românilor ar urma să sară și mai rău în aer. Asta pentru că în 2025 România va scădea și mai mult producția de energie electrică, astfel că cererea va crește, iar prețurile se vor ajusta și ele.
-
Un celebru actor povestește cum a rămas fără casă în urma incendiilor dezastruoase din Los Angeles: Nu am văzut niciodată un loc atât de perfect ars
Actorul Mel Gibson a rămas fără casă în urma incendiilor devastatoare din zona Los Angeles. Gibson a povestit că din casa sa nu a mai rămas nimic. Ai putea să o pui într-o urnă, a spus celebrul actor.
-
China a descoperit o metodă de producție în masă a gândacilor cyborg. Ce sunt și la ce folosesc
O echipă de cercetători din China a descoperit o metodă de producție în masă a gândacilor cyborg. Deși scopul exact al acestei tehnologii rămâne incert, rezistența remarcabilă a acestor insecte deschide multiple posibilități de utilizare. Printre acestea, se numără monitorizarea zonelor periculoase inaccesibile pentru oameni, reducând astfel riscurile asociate.
-
Caz bizar: calvarul prin care a trecut o femeie, după ce o nunta falsă de pe Instagram s-a dovedit a fi reală
O femeie din Australia şi-a anulat căsătoria după ce şi-a dat seama că o ceremonie de nuntă falsă la care a luat parte pentru o farsă pe reţelele de socializare era de fapt reală. Mireasa neştiutoare a declarat că partenerul ei a fost un influencer de social media care a convins-o să ia parte la ceremonie ca o „farsă" pentru contul său de Instagram.
-
Practică cu adevărat șocantă: soldații nord-coreeni, aliați ai Rusiei în Ucraina, recurg la metode îngrozitoare de identificare a minelor
Soldații nord-coreeni ai lui Kim Jong Un, trimiși să lupte în Ucraina de partea rușilor, folosesc o practică șocantă de a detecta minele inamicului. Situația este cu atât mai ciudată cu cât aceștia nu sunt obligați, ci o fac de bunăvoie.
-
Oamenii de știință au identificat structuri gigantice necunoscute în adâncurile Pământului
Oamenii de știință au identificat structuri masive neașteptate în mantaua Pământului, la câțiva kilometri sub Oceanul Pacific, utilizând tehnologii avansate de analiză a undelor seismice. Această descoperire pune sub semnul întrebării teoriile existente despre formarea și evoluția planetei noastre.
-
Oceanele ating noi recorduri de temperatură. Descoperiri alarmante ale studiilor
Oceanele lumii au fost în 2024 mai calde comparativ cu oricare alt an de la începerea măsurătorilor, a constatat un studiu. Recordul se aplică atât temperaturilor de suprafaţă, cât şi căldurii stocate la o adâncime de 2.000 de metri, potrivit cercetătorilor conduşi de Lijing Cheng de la Institutul de Fizică Atmosferică al Academiei Chineze de Ştiinţe.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Revoltă în Germania, după aderarea deplină a României și Bulgariei la Spațiul Schengen. „Dezastru pentru siguranța oamenilor în Europa"
- 2.Descoperirea unui misterios sarcofag egiptean cutremură lumea arheologică
- 3.Grupul Rockefeller face profeții spectaculoase: "Națiuni considerate fără speranță, precum Portugalia și Grecia, sunt acum luminile continentului"
- 4.Controlul statului asupra vietii private: ANAF monitorizează retragerile din bancomate. Atenție la suma pe care o scoateți
- 5.Experimentul care dă fiori Europei: cu un laptop și un smartphone, un expert IT a dezvăluit riscurile panourilor fotovoltaice
- 6.Rusia șochează lumea medicală: a reușit dezvoltarea unui vaccin care reușește să trateze majoritatea tipurilor de cancer!
- 7.Mașina care bate toate recordurile și costă doar 15.000 de dolari se vinde deja pe piața din China si vine in Europa.
- 8.Fost deputat PSD și șef al PUSL Vrancea i-a zburat creierii cu cinism unui tânăr aflat pe domeniul său de vânătoare
- 9.Boala Ursulei von der Leyen are legatura cu vaccinurile mARN Covid. Pe 6 ianuarie 2025 are termen in procesul legat de SMS-urile cu Alfred Bourla de la Pfizer
- 10.Timp de 500 de ani am privit lumea în mod incorect. Această hartă premiată este cea mai precisă imagine a Pământului creată vreodată
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu