Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Reguli noi pentru şoferi de la Uniunea Europeană: Toate maşinile noi ar trebui să aibă limitatoare de viteză din 2022

Postat la: 17.05.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

0

O serie de reguli noi de la Uniunea Europeană ar putea impune tuturor maşinilor noi să aibă limitatoare de viteză începând cu 2022, potrivit The Sun. Vehiculele noi ar trebui să fie dotate cu un limitator de viteză de tip ISA (Intelligent Speed Assistance) după ce legislaţia a primit undă verde de la Comisia Europeană.

Decizia este doar una dintre noile reguli de circulaţie pe care Parlamentul European vrea să le aprobe în luna septembrie. Astfel, maşinile ar avea jurnal de bord, frânare de urgenţă autonomă şi printre altele senzori care detectează dacă şoferul este prea obosit. Noile modele vor fi nevoite de asemenea să aibă un tip de etilotest legat de sistemul de pornire al vehiculului, care nu ar mai permite şoferilor în stare de ebrietate să pornească la drum - această aplicabilitate fiind impusă doar pentru şoferii care au mai fost prinşi în stare de ebrietate.

Prin sistemul de limitare de viteză, şoferii vor fi atenţionaţi că încalcă legea prin sunet şi efect vizual până când vor încetini sub imita legală. Leglislaţia ar intra în vigoare din luna mai 2022 pentru modelele care nu au fsot aprobate încă pentru producţie şi din mai 2024 pentru modelele care sunt deja în vânzare. CE estimează că decizia va reduce accidentele cu circa 30% şi va salva astfel aproximativ 25.000 de vieţi în primii 15 ani de la implementare.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE