Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Regimul Biden va cheltui 1,2 miliarde de dolari pentru a aspira dioxidul de carbon din aer

Postat la: 14.08.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Vineri, regimul Biden a anunțat că va cheltui 1,2 miliarde de dolari din banii contribuabililor pentru a aspira dioxidul de carbon de pe cer. Secretarul pentru energie Granholm s-a lăudat vineri în fața reporterilor cu acest proiect.

"Aceste două proiecte vor construi aceste centre regionale de captare directă a aerului", a declarat secretarul american al Energiei, Jennifer Granholm, în fața reporterilor, potrivit CNN. "Asta înseamnă că vor lega totul, de la captare la procesare și până la depozitarea subterană la mare adâncime, totul într-un singur proces fără întreruperi".

CNN: Administrația Biden a anunțat vineri prima sa investiție majoră pentru a da startul industriei americane de eliminare a carbonului - un lucru despre care experții în energie spun că este esențial pentru a ține sub control emisiile de gaze care încălzesc planeta.

Proiectele de eliminare directă a captării aerului sunt asemănătoare unor aspiratoare uriașe care aspiră dioxidul de carbon din aer, folosind substanțe chimice pentru a elimina gazele cu efect de seră. Odată eliminat, CO2 este stocat în subteran sau este utilizat în materiale industriale precum cimentul.

Vineri, Departamentul Energiei din SUA a anunțat că va cheltui 1,2 miliarde de dolari pentru a finanța două noi proiecte demonstrative în Texas și Louisiana - centrul de captare directă a aerului din sudul Texasului și proiectul Cypress din Louisiana.

Granholm a declarat că se așteaptă ca aceste proiecte să elimine din aer peste 2 milioane de tone de dioxid de carbon anual, odată ce vor fi funcționale - echivalentul scoaterii de pe șosele a aproape 500.000 de mașini pe benzină.

Mașinile sunt construite pentru a supraîncărca, în esență, eliminarea naturală a dioxidului de carbon deja realizată de copaci, mlaștini și oceane - care nu se întâmplă suficient de repede pentru a capta emisiile de combustibili fosili la scara la care oamenii le emit.

Cu aproape un deceniu în urmă, Gateway pundit a raportat că ONU a declarat că aspirarea CO2 din cer ar fi singura modalitate de a salva planeta Pământ. ONU spune că ultima șansă de a salva planeta Pământ ar putea fi aspirarea CO2 din cer și îngroparea lui.

Pentru a evita cele mai grave consecințe ale încălzirii globale, națiunile lumii trebuie să găsească o modalitate de a reduce emisiile de carbon cu 40-70% până în 2050. Aceasta este una dintre numeroasele afirmații făcute în cel mai recent raport al Grupului interguvernamental de experți privind schimbările climatice (IPCC).

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE