Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Reconstituire făcută minut cu minut de anchetatori. Cum au arătat ultimele clipe de viață pentru DJ Lalla

Postat la: 03.10.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Apar detalii noi despre moartea tinerei DJ Lalla în Mamaia. Laura Roșca a plecat în dimineața de 28 august din blocul în care stătea, sub pretextul că merge să facă o plimbare.

Camerele de supraveghere din zonă au surprins-o prin parcările cluburilor din nordul stațiunii. Anchetatorii constănțeni au refăcut minut cu minut traseul Laurei înainte să se înece. La ora 08:31 a plecat din blocul în care stătea la un prieten și a zis că merge să facă o plimbare.

Camerele de supraveghere din zonă au surprins-o în jurul orei 08:39 cum iese de pe aleea dintre blocuri și ajunge în parcarea cluburilor din nordul stațiunii. Acolo ar fi stat preț de câteva minute, iar la 08:55 ar fi ajuns pe plajă, unde și-a lăsat lucrurile și a intrat în apă.

De altfel, obiectele ei personale au fost găsite de un trecător joi dimineață, la scurt timp după ce tânără a intrat în apă. Omul i-a luat lucrurile și s-a făcut nevăzut. A fost identificat de polițiști sâmbăta, când a și înapoiat căștile, telefonul și tenișii.

Necropsia a arătat că DJ Lalla a murit înecată. Anchetatorii iau în calcul fie un act suicidal, fie un accident.

Laura Roșca s-a înecat fără să o vadă sau să o ajute cineva. În schimb, un om fără adăpost i-a luat de pe plajă lucrurile găsite, între care telefonul și căștile. Polițiștii au localizat mobilul după aplicația de finding, însă hainele pe care le purta DJ Lalla nu le-au recuperat.

Pe măsură ce ancheta avansează, apar din ce în ce mai multe detalii despre moartea vedetei Laura Roșca, alias DJ Lalla. Imaginile surprinse de camerele de supraveghere din zonă, ridicate abia marți de către polițiști, îi reconstituie exact traseul din dimineața fatidică de 26 septembrie.

„Imaginile indică faptul că tânăra de 34 de ani a ieșit din bloc la ora 8.31 de minute. Ea purta o haină de culoare albă, colanți de culoare neagră și adidași", a declarat Mădălina Vlangăr, inspector șef IPJ Constanța.

Laura Roșca avea căștile telefonului în urechi, semn că vorbea cu cineva sau asculta muzică. I-a luat zece minute să traverseze aleea dintre blocul unde se cazase la un prieten și să ajungă în parcarea cluburilor din zona de nord a stațiunii Mamaia, timp pe care nu se știe cum l-a petrecut. Cert este că la 8.40 ajunge în parcare, traversează grăbită pe lângă un grup de bărbați și se îndreaptă către plajă, printre un club și o terasă. Pare dezorientată sau chiar supărată, posibil din cauză că accesul dintre acestea era blocat, motiv pentru care se întoarce, aleargă și în cele din urmă își continuă drumul spre plajă.

Camerele de supraveghere nu bat pe plajă, mai ales că aceasta a fost extinsă și acum măsoară aproximativ 200 de metri. Polițiștii estimează că DJ Lalla ar fi ajuns în jur de 8.45 lăsându-și pe nisip haina, colanții, telefonul, căștile și încălțările, în dreptul unui club, după care a intrat în apă. La 10.18, o femeie care se plimba pe plajă a descoperit, la 500 de metri distanță, trupul fără viață al vedetei și a dat alarma.

Timp de 48 de ore, polițiștii nu au aflat ce s-a întâmplat cu lucrurile vedetei. „Au căutat pe întreaga plajă împreună cu salvamarii", spune inspectorul șef al IPJ Constanța.

Abia sâmbătă dimineață au accesat, cu ajutorul familiei Laurei Roșca, o aplicație de finding instalată pe telefon și au reușit să găsească un individ fără adăpost. Acesta a mărturisit, la audieri, că le-a furat de pe plajă joi dimineață, în jurul orei 9.00: este vorba despre telefonul mobil, adidași și căști, spunând că de haina albă și de colanți nu a avut nevoie, așa că nu au fost găsite nici până acum de către oamenii legii.

În cazul morții Laurei Roșca, procurorii fac cercetări pentru ucidere din culpă. Ancheta a decurs foarte greu, în condițiile în care, în prima fază, tânăra nu era identificată. Oamenii legii au luat inițial la pas magazinele din zona, însă nimeni nu o cunoștea sau văzuse. Abia joi, după câteva ore, au descoperit la mâna ei o brățară cu numele său.

Evidența Populației a indicat că în România sunt doar nouă persoane care poartă acest nume și doar una, vedetă, avea aceleași semnalmente cu cele ale necunoscutei din mare. Astfel, anchetatorii au luat legătură cu familia din Turda, care a oferit informații importante. Părinții știau că Laura Roșca a venit la mare, că s-a cazat în stațiunea Mamaia, iar astfel identitatea i-a fost atribuită în sfârșit.

Telefonul vedetei urmează să fie consultat pentru a se stabili dacă există informații care să conducă la ipoteza sinuciderii. Rudele au afirmat însă că ar fi avut o convorbire cu sora sa geamănă aflată în Marea Britanie, în jurul orei 8.00, însă fără a da de înțeles că ar avea vreun motiv să își pună capăt zilelor.

Tik tokk-erul la care s-a cazat a fost, de asemenea, audiat, iar potrivit unor surse, el ar fi aflat din mass-media că prietena să a murit și s-ar fi dus la Poliție cu obiectele lăsate în casa lui de aceasta.

Cercetările continuă în acest caz și abia marți, 3 octombrie, oamenii legii au cerut celor care au afaceri în zonă imaginile de pe camerele de supraveghere, ca să le pună la dosar.

Tatăl Laurei Roșca exclude varianta unei sinucideri. El le-a declarat jurnaliștilor că, cel mai probabil, fiica sa s-a înecat, după ce a intrat să facă baie în mare, deși era steag roșu și furtună. Bărbatul crede că fiica sa a nimerit într-o groapă din mare situată foarte aproape de mal, așa cum se întâmplă în zonele unde plajele au fost extinse, în urmă cu doi ani, și dă vina pe cei care au făcut această lucrare.

Deși inițial tatăl afirmase că fiica sa trecuse printr- o depresie, în urmă cu o lună, spune că în ultima perioadă era foarte bine și, de aceea, crede că a fost un accident. De altfel, și persoana care a găzduit-o a susținut, în fața polițiștilor, că DJ Lalla era veselă când a plecat din casa lui.

Anchetatorii așteaptă încă analizele probelor de sânge și probelor histopatologice de la Institutul Național de Medicină Legală „Mina Minovici", însă acestea ar putea dura și șase luni. Oficial, cauza morții tinerei vedete este înecul.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE