Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Reacția lui Marcel Ciolacu după anunțul făcut de Viena: Am spart gheața!

Postat la: 10.12.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Premierul Marcel Ciolacu anunță că Austria și-a flexibilizat poziția cu privire la aderarea României la Schengen cu privire la granițele aeriene.

„Am spart gheața! Austria și-a flexibilizat poziția în ceea ce privește spațiul Schengen și este de acord cu ridicarea granițelor aeriene pentru România.Asta înseamnă că românii nu vor mai sta la cozi interminabile atunci când zboară în interiorul Uniunii Europene. Am făcut eforturi mari în ultimele luni să ajungem în acest punct și le sunt recunoscător tuturor celor care au luptat pentru România. Ministrul Predoiu are mandat să se vadă cu ministrul de interne austriac și să ducă negocierile la bun sfârșit. După ani de zile de așteptări, vom realiza împreună și acest vis! România merită în Schengen!" a posta Marcel Cilacu pe pagina sa de socializare.

De asemenea, publicatia austriacă Der Standard mentionează: " (...) Discuțiile recente dintre fostul ambasador al SUA în Austria, Ronald Lauder cât și diplomatul american responsabil pentru Europa, James O'Brien, cu politicienii de la Viena au fost, de asemenea, decisive pentru renunțare la veto. România este un important aliat al SUA în Europa de Est, (...)"

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE