Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Raport: Guvernul japonez vrea să oprească de la distanță aparatele de aer condiționat din locuințele private!

Postat la: 07.11.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Pentru o mare parte a anului, vremea în Japonia este departe de a fi confortabilă. Iernile sunt reci, iar verile sunt fierbinți și umede. Aceste anotimpuri ar putea deveni însă și mai puțin confortabile, dacă un nou plan al guvernului japonez va fi pus în aplicare.

După cum a relatat ziarul Nihon Keizai Shimbun din Japonia, în cadrul unei întâlniri de miercurea trecută, Subcomitetul pentru conservarea energiei din cadrul Ministerului Economiei, Comerțului și Industriei a decis să înceapă discuțiile în cadrul grupului de lucru cu scopul de a obține capacitatea de a reduce de la distanță unitățile de aer condiționat/încălzire deținute de persoane private.

Scopul ar fi acela de a diminua consumul de energie în timpul penuriei de energie preconizate, care, în opinia comitetului, reprezintă o preocupare tot mai mare în condițiile în care Japonia încearcă să se orienteze către surse de energie regenerabilă, cum ar fi energia solară, unde cantitatea generată poate fi afectată de clima de zi cu zi, ceea ce face dificilă stabilizarea cantității totale de energie disponibilă. Ministerul spune că utilizarea unităților AC reprezintă aproximativ 30% din consumul de electricitate al gospodăriilor din Japonia.

Din punct de vedere tehnic, planul nu ar fi deosebit de dificil de implementat. Unitățile de aer condiționat japoneze au de mult timp telecomenzi, astfel încât intrările externe nu reprezintă o problemă, iar multe modele permit acum proprietarului să pornească și să oprească sistemul sau să ajusteze setările de temperatură prin intermediul internetului.

Solicitând producătorilor să extindă un astfel de acces la organizațiile guvernamentale de reglementare și acordând acestor organizații funcții de control asupra altor intrări, planul ar putea fi pus în practică cu ușurință pentru unitățile de aer condiționat conectate la internet, iar încălzitoarele de apă sunt un alt aparat electrocasnic pe care comisia dorește să obțină capacitatea de a regla din nou.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE