Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Raed Arafat vede o nouă pandemie cu o mortalitate de zece ori mai mare decat Covid-19!

Postat la: 29.04.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Raed Arafat a vorbit despre o nouă pandemie la nivel global. Șeful DSU a declarat că ne-am putea confrunta cu o nouă pandemie cu mortalitate 20%, față de pandemia de Covid, care a avut doar 2-3% mortalitate.

„Trebuie să implementăm soluții pe care le-am găsit în situațiile de criză din cei doi ani și să ne pregătim pentru scenarii chiar mai rele și să fim mai bine pregătiți. Dacă pandemia a fost, cum spuneam, o palmă peste obrazul nostru, cu o mortalitate de 2-3%, o nouă pandemie poate fi un pumn în față, cu o mortalitate de 20%. Dacă nu suntem pregătiți împreună pentru asta după lecțiile învățate, vom avea o situație mai grea decât pandemia de care am trecut", a spus Raed Arafat în cadrul Critical Infrastructure Protection Forum.

„Am fost martori, în cei doi ani de pandemie, de la atacuri hibride la dezinformare, la ‘fake news'. Tot ce se putea întâmpla s-a întâmplat în pandemie. Iar pandemia ne-a arătat că deși avem mecanismele de cooperare, trebuie să ne consolidăm resursele proprii dincolo de ce am avut", a mai spus șeful DSU. "Soluția este crearea de mecanisme de cooperare la nivel internațional, în cadrul cărora putem lucra împreună, putem avem exerciții comune. Aici este esența - nu doar să colaborăm la dezastre, ci să ne pregătim în comun, înainte de dezastre", a conchis Arafat.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE