Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Războiul delfinilor: Rusia a adus delfini militari in Marea Neagră pentru a-și proteja flota de un atac subacvatic. Și Ucraina a antrenat delfini la Sevastopol!

Postat la: 28.04.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Institutul Naval al SUA (USNI) a analizat imaginile din satelit ale bazei navale din portul Sevastopol și a concluzionat că două țarcuri pentru delfini au fost mutate acolo în februarie, la începutul invaziei Moscovei asupra Ucrainei, potrivit The Guardian.

Rusia are o istorie de antrenament de delfini în scopuri militare, aceștia fiind folosiți pentru a recupera obiecte sau pentru a descuraja scafandrii inamici. Potrivit analizei USNI, multe dintre navele rusești ancorate în zonă sunt vulnerabile la atacurile submarine.

Rachetele ucrainene nu au raza de acțiune pentru a atinge țintele staționate la Sevastopol, dar Kievul ar putea trimite sabotori subacvatici să pătrundă în bază. Uniunea Sovietică a început să antreneze delfini militari la Sevastopol în urmă cu aproape cincizeci de ani.

Portul găzduiește flota rusă de la Marea Neagră - și numeroase nave de război valoroase, inclusiv nava amiral Moskva înainte de a se scufunda, scrie dailymail. Dar păstrarea delfinilor militari nu este întotdeauna ușoară. În 2013, două treimi dintre delfinii militari ai Rusiei au dispărut "fără permis" în Marea Neagră - aparent în căutarea iubirii.

O sursă din armată a declarat pentru MailOnline: „Au părăsit un exercițiu naval și au făcut manevre de tip amoros. Au înotat să-și caute pereche." Și Ucraina a antrenat delfini lângă Sevastopol. În timpul războiului rece, atât SUA, cât și Uniunea Sovietică au dezvoltat utilizarea delfinilor care pot detecta obiecte subacvatice precum minele.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE