Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Rămășițele a trei persoane din perioada sarmateană timpurie au dezvăluit secretele ciudatelor movile antice

Postat la: 03.06.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Movilele funerare antice se numără printre cele mai misterioase obiecte ale arheologiei. Cercetătorii de la Universitatea din Moscova au povestit despre descoperirile făcute în tumulul funerar Vonyuchka-1 de lângă Pyatigorsk. Ei au descoperit rămășițele a trei persoane care au fost îngropate în momente diferite și care aparțineau unor triburi diferite.

Inițial, movila a fost înălțată pentru o tânără femeie cu craniul trepanat care a trăit acum aproximativ 4.000 de ani, în perioada eneolitică. Dar, mai târziu, movila a fost folosită pentru a-i îngropa pe sarmațieni, un trib nomad antic care locuia în zona de stepă de la Urali de Sud până la Dunăre. Trei înmormântări făcute de sarmațieni în secolele III-I î.Hr. au fost găsite exact în cimitirul Vonyuchka-1.

Antropologul Natalia Berezina a efectuat un studiu al rămășițelor a trei persoane. Ea a stabilit că în două dintre morminte odihneau femei tinere care aveau între 20 și 29 de ani în momentul morții. Ambele femei prezentau anomalii dentare - smalț subdezvoltat sau adențe parțiale. Oasele ambelor femei prezentau, de asemenea, semne de inflamație cronică și anemie.

Scheletul bărbatului, care este cel mai bine conservat, era un călăreț de 40-49 de ani. Modificările de pe oasele sale indică faptul că petrecea mult timp în șa și era dreptaci. Cu toate acestea, craniul său prezintă semne de inflamație cronică și un nas spart, care ar putea fi rezultatul violenței interpersonale.

Cercetările asupra rămășițelor oamenilor din vechime oferă o perspectivă asupra vieții și obiceiurilor din acele vremuri. Dezvoltarea dentară anormală și alte semne de boală indică faptul că îngrijirea sănătății dentare și a sănătății generale era importantă pentru oamenii acelor vremuri. Modificările din oasele bărbaților indică faptul că echitația era obișnuită în antichitate și avea o mare importanță în viața oamenilor.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE