Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Putin a mers cu valiza nucleară în China. Imagine rară după întâlnirea cu Xi Jinping

Postat la: 19.10.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Putin este pozat după o întâlnire cu președintele chinez Xi Jinping la Beijing, în timp ce se îndreaptă către o altă întâlnire și este urmat de doi ofițeri ruși din marină, îmbrăcați în uniformă, fiecare purtând câte o servietă.

Ei transportau valiza nucleară a președintelui rus, care poate fi folosită pentru a autoriza o lovitură atomică. Cunoscută drept „Cheget" (numit după Muntele Cheget din Caucaz), servieta se află tot timpul la președintele rus, dar este foarte rar fotografiată.

„Există anumite valize fără de care nicio călătorie a lui Putin nu este completă", au spus corespondenții de la Kremlin ai agenției de știri de stat RIA într-o postare pe Telegram sub filmare.

În esență, servieta este un instrument de comunicare securizat care leagă președintele de conducerea sa militară și de aici de forțele de rachete prin intermediul rețelei electronice de comandă și control extrem de secretă „Kazbek". Ministrul rus al apărării, în prezent Serghei Șoigu, are și el o servietă nucleară.

Într-o secțiune numită „comandă" există două butoane: un buton alb „lansare" și un buton roșu „anulează". Servieta este activată de un flashcard special, potrivit Zvezda. Una dintre servietele nucleare folosite de fostul președinte rus Boris Elțin este expusă în Muzeul Elțin din Ekaterinburg.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE