Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Puternica retea de infractori romani, destructurata in Spania. Gruparea exploata imigranti ilegali romani, basarabeni si marocani

Postat la: 24.10.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Politia spaniola a destructurat o retea formata din romani care exploata imigranti ilegali majoritar marocani, dar si romani si moldoveni in ferme spaniole. Tinuti in locuinte mizerabile din care li se interzicea sa iasa, imigrantii erau practic redusi la o stare de sclavie.

Garda Civila spaniola a anuntat destructurarea unei retele de romani de trafic de fiinte umane care exploata imigranti in majoritate marocani. Cotidianul Assabah relateaza in editia sa de sambata si duminica ca acesti imigranti erau "vanduti" fermierilor spanioli cu 30.000 de dirhami (2.764 euro) pe luna. Aceasta retea, despre care fortele de ordine sustin ca are o legatura cu bandele specializate in traficul de fiinte umane, isi are baza in Sevilla.

Victimele acestei exploatari sunt originare din Maroc, Republica Moldova, Romania, Ucraina, dar si din alte tari din Africa de Nord si subsahariana. Potrivit agentiei spaniole de stiri EFE, care citeaza surse din fortele de securitate, imediat ce acesti imigranti ajungeau in Spania membrii gruparii le confiscau documentele de identitate. Ei erau apoi gazduiti in conditii inumane, supusi unei supravegheri stricte si nu aveau voie sa contacteze straini sau sa iasa din locuinte.

Cotidianul Assabah relateaza ca trei case si un birou au fost perchezitionate. Politia spaniola a confiscat documente care confirmau implicarea acestei retele in exploatarea marocanilor in complicitate cu o alta retea de imigratie clandestina condusa de un roman. Imigrantii sunt fortati sa lucreze numeroase ore in exploatarile agricole spaniole pentru numai cativa euro pe zi pentru a supravietui. Cei care vor sa iasa din locuinte nu-si pot recupera documentele de identitate si pot fi amenintati cu moartea daca contacteaza politia.

In cadrul anchetei s-a descoperit ca aceasta retea forma societati uzurpand identitatea imigrantilor pentru a-si transfera castigurile in Romania. Organizatia avea chiar un birou local care ii facilita toate procedurile, in special cele care constau in falsificarea documentelor pentru a justifica transferul de bani. Activitatile ilegale ale organizatiei au prosperat odata cu declansarea pandemiei de coronavirus si a nevoii presante a agricultorilor spanioli de forta de munca straina.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE