Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Purtătorul de cuvânt al BOR, reacţie după atacul lui CTP la Patriarhul Daniel: „Să ne rugăm și pentru acești jalnici campioni ai fentării adevărului"

Postat la: 29.10.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, reacţionează dur la adresa gazetarului Cristian Tudor Popescu, după ce jurnalistul l-a numit şarlatan pe Patriarhul Daniel: „Pentru a prosti oamenii, șarlatanul Daniel n-are nevoie de matematică, nici de logică - o dă direct, ca o strigătură pentru vitele ce le păstorește", a scris CTP într-un comentariu pentru Republica.

"Cum să comentezi altfel decât în dificila cheie a compătimirii creștine, colcăiala cripto-socialistă din câteva nuclee mediatice infestate de cristofobie anti-ortodoxă și din care se ițesc capetele pleșuve și deloc limpezi, analfabete cultural și religios ale unor pseudo-jurnaliști trăitori în bula lor de fiere, nu în realitatea obiectivă și imediată care îi contrazice constant?", spune Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al BOR.

"Atacurile furibunde și imunde la adresa Bisericii, numită obsesiv-compulsiv 'goldporație', la adresa unei personalități ca cea a Patriarhului, numit în mod agramat 'Înalt Preafericitul', zvârcolirea unor inși desfigurați de grimase de ură incontrolabile care nu au nici cea mai vagă idee despre istoria reală, frecvent însângerată a României creștine, a creștinismului și a Bisericii Ortodoxe, ipocrizia convenabil camuflată cameleonic, dar constant monstruoasă a acestor oameni mici și veninoși care în anul de răscruce morală a României, 1990, îi demonizau și răstigneau public de pe pozițiile gazetărești ale 'adevărului' pe protestarii reali și curați din Piața Universității, unde comunismul travestit pervers în democrație era denunțat lucid, toate acestea, dar și multe altele (ne)păstrate în memoria noastră comună, spun tot ce e cu adevărat important despre acești oameni împuținați moral, doldora de sine, săraci cultural și pustii sufletește, care fac din invectivă, ironie obraznică, ridicolă paradă etică și schimonosire a realității instrumente de analiză 'jurnalistică'", a mai transmis purtătorul de cuvânt al BOR.

În continuare, Vasile Bănescu a punctat: "Să ne rugăm, firește, și pentru ei, pentru acești jalnici campioni ai fentării adevărului și ai grosolanei înjurăturii publice mascate nătâng în critică semidoctă a unor lucruri pe care, orbiți de furie anticreștină, sunt incapabili să le înțeleagă! Acești oameni foarte sărmani caracterial au mai multă nevoie de rugăciunea noastră a tuturor și a Bisericii spre care scuipă în sus decât pot ei crede. Credința în Adevăr (nearticulat), credința în Hristos mărturisit de Biserica vie, reală, neidealizată, dar nici strâmb imaginată de simplii gazetari eșuați în vedetism, această credință ne va dărui claritatea și frumusețea morală ce ne vor salva și ne vor înălța dincolo de 'bâlciul deșertăciunilor' în care diavolul cu chip de om cumsecade, cap limpede, omniscient și neobosit justițiar ne invită permanent să trăim. Pe unii chiar cu un suspect și, desigur, vremelnic succes", a spus purtătorul de cuvânt al BOR.

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a avut o intervenție dură la adresa patriarhului Daniel, pe care îl consideră „un șarlatan", mistificator de fapte istorice, care aruncă o strigătură către „vitele ce le păstorește". "Pentru a prosti oamenii, șarlatanul Daniel n-are nevoie de matematică, nici de logică - o dă direct, ca o strigătură pentru vitele ce le păstorește: ascultați ce vă spun, fiindcă a interzis pelerinajul la moaștele Sf. Dimitrie în octombrie 1989, comunismul a căzut peste câteva luni.Stăbimea Bisericii Ortodoxe Române a fost aliata lui Ucigă-l Toaca sub comunism. Ba chiar a fost Răul însuși: satanele în sutană i-au turnat cuvios la Securitate pe credincioșii care li se mărturiseau", scrie Cristian Tudor Popescu într-un editorial pe Republica.ro.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE