ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




Punct de cotitură pentru economia americană! Decizia FED care poate schimba totul

Postat la: 26.08.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Rezerva Federală a SUA este în pragul unei decizii critice, care ar putea fie să salveze economia americană de la o recesiune tot mai probabilă, fie să crească și mai mult incertitudinile.

Apelul pentru o reducere a ratei dobânzii monetare cu 50 de puncte de bază în septembrie devine din ce în ce mai puternic, tot mai mulți manageri și analiști financiari solicitând imperios această măsură.

O voce foarte puternică în acest acest cor este cea a lui Nigel Green, CEO al deVere Group, una dintre cele mai mari firme independente de consultanță financiară și de gestionare a activelor din lume.

Nigel Green avertizează că doar acțiunile îndrăznețe și decisive din partea FED pot preveni o catastrofă economică.

"În timp ce FED câștigă războiul împotriva inflației, acum trebuie să ne uităm la economia mai largă, care se află pe buza prăpastiei", afirmă CEO-ul deVere.

"Încrederea consumatorilor se clatină, cheltuielile încetinesc, iar câștigurile corporative sunt amenințate. FED nu își poate permite să treacă în vârful picioarelor în jurul acestor semne de avertizare cu o reducere prudentă de 25 de puncte. Pur și simplu nu este suficient.", spune Green, care avertizează că FED rămâne fără timp.

"Adevărul este că FED a fost prea lentă în acțiune de când a început acest ciclu. O reducere de 25 de puncte procentuale ar putea semnala o schimbare, dar nu va oferi zgomotul necesar pentru a preveni o potențială aterizare dură.", mai spune Green.

În schimb, o reducere de 50 de puncte de bază în septembrie ar trimite un mesaj puternic piețelor.

Grupul deVere conchide: "Orice reducere sub 50 de puncte de bază în septembrie ar fi o oportunitate ratată - una pe care economia și americanii nu și-o pot permite. Este timpul ca FED să acționeze cu îndrăzneală, să reducă dobânzile în mod agresiv și să transmită un mesaj clar că este gata să facă orice este necesar pentru a menține economia SUA pe drumul cel bun".

În context, trebuie arătat că Jay Powell, președintele Rezervei Federale americane, a semnalat că este pregătit să reducă ratele dobânzilor din SUA în septembrie, avertizând că au crescut "riscurile negative" pentru piața muncii.

"A sosit momentul ca politica să se ajusteze", a declarat vineri președintele Rezervei Federale, potrivit Financial Times.

"Direcția de deplasare este clară, iar momentul și ritmul reducerii ratelor vor depinde de datele primite, de evoluția perspectivelor și de echilibrul riscurilor", a mai spus Powell, adăugând că FED va face "tot ce îi stă în putință pentru a sprijini o piață a muncii puternică în timp ce face progrese suplimentare către stabilitatea prețurilor".

Declarațiile lui Powell au reprezentat cel mai puternic semnal de până acum al președintelui băncii centrale americane, potrivit căruia aceasta va reduce în curând ratele dobânzilor de la nivelul actual de 5,25-5,5 %, cel mai ridicat din ultimii 23 de ani.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE